Χήρα μάννα 8 παιδιών άνεργη από τον ιό τους μαγείρευε πέτρες για να ξεγελάσει την πείνα τους

Οι Κενυάτες συγκινήθηκαν με την ιστορία μιας χήρας μητέρας οκτώ παιδιών και σπεύδουν να τη βοηθήσουν. Η γυναίκα εμφανίστηκε σε βίντεο να μαγειρεύει πέτρες για τα οκτώ παιδιά της με την ελπίδα να τα κάνει να πιστέψουν πως ετοίμαζε φαγητό.

Δημοσίευμα στο BBC αναφέρει ότι η Peninah Bahati Kitsao, η οποία ζει στη Μομπάσα, προσποιήθηκε ότι μαγειρεύει κάτι ελπίζοντας στο μεσοδιάστημα τα παιδιά της να κουραστούν και να αποκοιμηθούν. Η Kitsao έβγαζε τα προς το ζην πλένοντας ρούχα άλλων. Ωστόσο, η νέα κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει στερήσει από την Κενυάτισσα τη δυνατότητα στην εργασία. Η καραντίνα έχει περιορίσει τις επαφές και συναλλαγές με τους συμπολίτες της. Η Prisca Momanyi, βλέποντας τη δεινή οικονομική κατάσταση της γειτόνισσάς της, ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης.

Η Kitsao έχασε τον σύζυγό της πέρυσι. Σκοτώθηκε από μία συμμορία. Ζει σε ένα σπίτι δύο υπνοδωματίων χωρίς τρεχούμενο νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα, χαρακτήρισε τη γενναιοδωρία ως «θαύμα». «Δεν πίστευα ότι οι Κενυάτες μπορούν να είναι τόσο στοργικοί αφού έλαβα τηλεφωνήματα από όλη τη χώρα που με ρωτούσαν πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν», είπε η χήρα μιλώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Tuko.

Η  γυναίκα εξήγησε ότι δεν κατάφερε να «εξαπατήσει» τα παιδιά της. «Άρχισαν να μου λένε ότι ήξεραν ότι τους έλεγα ψέματα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι γιατί δεν είχε τίποτα».

ΠΗΓΗ: www.athensvoice.gr

ΥΓ: Όσοι το διαβάσατε, καταλάβατε γιατί δεν πρέπει με κάθε ευκαιρία να γκρινιάζετε για αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και γενικά στην “πολιτισμένη” Δύση με την πανδημία; Αν όχι, συνεχίστε με τις τιμές της μάσκας, με την έλλειψη απολυμαντικού, με το πόσα τραπεζάκια θα βγούνε στα restaurants. Και…τρέξτε στο σούπερ μάρκετ να φορτώσετε τα καρότσια, μην και σας λείψει κάτι…

SHARE