Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ ψάχνει 750 εκατ. ευρώ σε 45 ημέρες για να κρατηθεί όρθια

Ένεση ρευστότητας ύψους 750 εκατ. ευρώ το συντομότερο δυνατόν χρειάζεται η ΔΕΗ για να κρατηθεί όρθια, όπως δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι “πρέπει να βρεθεί με διάφορους τρόπους” θέτοντας μάλιστα ως πρώτο κρίσιμο σταθμό για την αναστροφή των αρνητικών προοπτικών και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης την 24η Σεπτεμβρίου, όταν θα δημοσιοποιηθεί η νέα έκθεση του ορκωτού λογιστή.

Μέχρι τότε, σε 45 ημέρες από σήμερα, θα πρέπει τα 750 εκατ. ευρώ να έχουν εξασφαλιστεί. Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναγγέλλει τη χωρίς καθυστερήσεις ιδιωτικοποίηση της εμπορίας και της διανομής της ΔΕΠΑ, την ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ αλλά και την εξεύρεση προσφορότερης λύσης για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ.
Σχετικά με τη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης είπε ακόμη “ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να πείσει την κοινή γνώμη ότι το πρόβλημα ήταν στη φαντασία μας. Από 90 εκατ. ευρώ κέρδη το 2014, η ΔΕΗ έφτασε να έχει ζημίες 900 εκατ. ευρώ το 2018. Η μετοχή της έχασε το 83% της αξίας της σε τέσσερα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε δύο ιδιωτικοποιήσεις λιγνιτικών μονάδων και δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος επενδυτής. Και ο ορκωτός λογιστής, η Ernst & Young είπε τον Απρίλιο στην έκθεσή της ότι η βιωσιμότητα της εταιρείας, αν δεν ληφθούν μέτρα, θα είναι αμφίβολη στους επόμενους μήνες. Εκείνοι που απαξίωσαν τη ΔΕΗ, προσπαθούν να φορτώσουν την απαξίωση σε εμάς, όταν μετά τις ευρωεκλογές και την ανακοίνωση μέτρων από εμένα στη Βουλή πριν από 20 ημέρες, η μετοχή της εταιρείας έχει ανέβει πάνω από 80%. Ποιος λοιπόν την υπονομεύει;”

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, ο δεύτερος κομβικός σταθμός για τη ΔΕΗ είναι η 31η Οκτωβρίου όταν θα κληθούμε να συμφωνήσουμε με την Ε.Ε. για τα διαρθρωτικά μέτρα στην αγορά ενέργειας.

SHARE