Χαρίτσης: Οι ένοχες σιωπές του κ. Μητσοτάκη υποκρύπτουν πολύ επικίνδυνες εξελίξεις

«Υπήρξαν κάποιες ένοχες σιωπές από τον κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του, το Σάββατο το βράδυ, οι οποίες κατά τη γνώμη μας υποκρύπτουν πάρα πολύ επικίνδυνες εξελίξεις» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «το βασικό ζήτημα το οποίο απασχολεί εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι το τι θα γίνει με τις συντάξεις. Τι θα γίνει με το ασφαλιστικό» και πρόσθεσε: «Επιπλέον, τι θα γίνει με το αφορολόγητο; Δεν ακούσαμε κάτι από τον κ. Μητσοτάκη. Τι θα γίνει με την προκαταβολή φόρου; Τη μείωση δηλαδή της προκαταβολής από το 100% στο 50% την οποία εμείς είχαμε ανακοινώσει. Τι θα γίνει με μια σειρά από ρυθμίσεις όπως η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης μέχρι τις 20.000 ευρώ που επίσης είχαμε δρομολογήσει. Θα προχωρήσουν αυτά τα μέτρα;».

Μιλώντας για την αντιπολιτευτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει την «ισοπεδωτική, καταστροφολογική» αντιπολίτευση που υιοθέτησε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Εμείς, εκεί που υπάρχουν θετικά θα τα υποστηρίζουμε, αλλά, βεβαίως, θα είμαστε και ξεκάθαρα απέναντι σε όποιες κινήσεις βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις απαιτήσεις της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι είναι θετική η προγραμματική δήλωση του πρωθυπουργού για κλιμακωτή μείωση, σημειώνοντας ότι «είναι ακριβώς ο τρόπος που εμείς μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ πριν λίγους μήνες» και πρόσθεσε: «Αυτό που δεν μας είπε όμως η ΝΔ είναι γιατί όταν εμείς ψηφίζαμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ τα στελέχη της μας κατηγορούσαν ότι διαταράσσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία».

«Σήμερα βλέπουμε ότι η ΝΔ σχεδιάζει μείωση του ΕΝΦΙΑ και μάλιστα με μεγαλύτερη μείωση για τις μεγαλύτερες ιδιοκτησίες – αυτή είναι διαφορά από τη δική μας ρύθμιση. ‘Αρα αυτό που σήμερα πρέπει να μας πει η ΝΔ είναι πώς θα καλυφθεί αυτό το δημοσιονομικό κενό» τόνισε.

Επίσης, με αφορμή την καταστροφή στην Χαλκιδική, τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα αντιμετωπίσει τα θέματα φυσικών καταστροφών «με όρους τυμβωρυχίας, όπως έγινε στο Μάτι», αλλά «με υπευθυνότητα, γιατί θεωρούμε ότι είναι ζητήματα που υπερβαίνουν την κομματική αντιπαράθεση».

Τόνισε δε, ότι η ΝΔ ζητούσε «την κεφαλή επί πίνακι» του κ. Τσουβάλα για την τραγωδία στο Μάτι και σήμερα είναι μέλος της κυβέρνησης.

SHARE