Χαίρετε και …αγαλλιάσθε, είπε η ΕΡΤ σε Ακριβοπούλου – Καψώχα

Η πολυσυζητημένη  εκπομπή “Δεύτερη Ματιά” της ΕΡΤ, που για πολλούς υπήρξε η πιο προπαγανδιστική κυβερνητική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης εδώ και πάρα πολλά χρόνια, λαμβάνει τέλος.Το γιατί, πέρα από τα όσα γράφονται για τις κόντρες μεταξύ υπουργών, μάλλον έχει μια πιο απλή απάντηση: Εκλογές έρχονται, το κυβερνών κόμμα δεν είναι στα πάνω του και μια εκπομπή – ύμνος σε κάθε κυβερνητική κίνηση με …ανάθεμα σε κάθε κίνηση της αντιπολίτευσης, δεν θα μπορούσε να σταθεί.

Ο Σωτήρης Καψώχας, που οι παλιοί του συνάδελφοι στο οικονομικό ρεπορτάζ δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν όταν τον έβλεπαν στην εκπομπή αυτή, αποχωρεί από την ΕΡΤ. Με δική του απόφαση, όπως ο ίδιος είπε.

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου μετακινείται σε άλλη ώρα, αδιευκρίνιστο μέχρις στιγμής.

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως πλέον την θέση της Κατερίνας Ακριβοπούλου στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», παίρνει ο Νίκος Μερτζάνης.

Στο πλαίσιο των αλλαγών στην ενημερωτική διεύθυνση, στην πρωινή ζώνη, την θέση του επιτυχημένου και βάσει θεαματικότητας Νίκου Παναγιωτόπουλου, που αποχωρεί από την ΕΡΤ, αναλαμβάνουν ο Μάνος Νιφλής και ο Κώστας Αλατζάς.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

 

Με στόχο την ανανέωση του ενημερωτικού περιεχομένου της δημόσιας τηλεόρασης, πάντα στο πλαίσιο της παροχής αξιόπιστης και πλουραλιστικής ενημέρωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε την αναδιάρθρωση του ενημερωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα, καθημερινά από τις 05:45 έως και τις 09:45 ο Μάνος Νιφλής και ο Κώστας Αλατζάς θα παρουσιάζουν αναλυτικά την πρώτη ειδησεογραφία της ημέρας. Μαζί τους στο σχολιασμό της επικαιρότητας θα είναι η Βούλα Κεχαγιά και ο Κώστας Παπαχλιμίτζος.

Ο Νίκος Μερτζάνης θα παρουσιάζει μια νέα εκπομπή καθημερινά στις 19:00 με 21:00, εστιάζοντας στην εξέλιξη των γεγονότων κατά τη διάρκεια της ημέρας.Η εκπομπή «Επόμενη ημέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, συνεχίζεται κανονικά.

Η διοίκηση της ΕΡΤ ευχαριστεί θερμώς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για την αξιόλογη δημοσιογραφική δουλειά του, που ενίσχυσε την αναβάθμιση της πρωινής ενημερωτικής ζώνης.

SHARE