Χ. Σταικούρας στους FT: Δομικές μεταρρυθμίσεις με εμπροσθοβαρή τρόπο για την ανάπτυξη – Φορολογική μεταρύθμιση

Φωτογραφία αρχείου (27/9/2016) του νέου υπουργού Οικονομικών,Χρήστου Σταϊκούρα, Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019. Ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα η νέα σύνθεση της κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει μια ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση με τετραετή χρονικό ορίζοντα που θα επιταχύνει την ανάπτυξη, δηλώνει στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Θεμελιώδης στόχος είναι να επιτευχθούν βιώσιμοι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης ώστε σταδιακά να αποκατασταθεί ο χαμένος πλούτος της χώρας» δήλωσε και πρόσθεσε πως «αναλαμβάνουμε την ιδιοκτησία της μεταρρυθμιστικής ατζέντας… Θα υλοποιήσουμε δομικές μεταρρυθμίσεις με εμπροσθοβαρή τρόπο».

«Έχουμε συμφωνήσει [με την Ε.Ε.] να επιταχύνουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, διότι πιστεύουμε ότι μπορούν να συνεισφέρουν σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί με όρους απόλυτης διαφάνειας και συμπεριλαμβάνουν οφέλη στην κοινωνία».

«Στόχος μας είναι η ταχεία υλοποίησης ενός συγκροτημένου και ρεαλιστικού αλλά και εξωστρεφούς οικονομικού σχεδίου. Πρέπει να θέσουμε την οικονομία σε ένα ανοδικό ενάρετο σπιράλ» σχολιάζει ο υπουργός.

Η εφημερίδα σημειώνει πως ήδη ο υπουργός Οικονομικών έχει περάσει το πρώτο του νομοσχέδιο από τη Βουλή, με την περικοπή του αντιδημοφιλούς ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% και με τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

«Τον Σεπτέμβριο ο κ. Σταϊκούρας αναμένεται να ανακοινώσει την πλήρη άρση των capital controls τα οποία είχαν επιβληθεί κατά την κορύφωση της ελληνικής κρίσης» προσθέτουν οι Financial Times.

SHARE