Αττική: Τα δεδομένα της πανδημίας “δείχνουν” αυστηρότερα μέτρα

Ένα βήμα πιο κοντά προς την ανακοίνωση νέων μέτρων (όχι καραντίνα) κατά του κορονοιού βρίσκεται η κυβέρνηση.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας είπε ότι «με ανησυχεί η Αττική και η εικόνα της και για τον λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε». Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας περιέγραψε πως «όσο επιδεινώνονται τα δεδομένα και οι δείκτες, αυτό δείχνει ότι μπορεί να χρειαστούν και άλλα μέτρα. Υπάρχει πίεση και χειροτερεύουν τα πράγματα στην Αττική και γι’ αυτό θα χρειαστούν μέτρα».

Την εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας υπαγορεύει το γεγονός της κάλυψης σε ένα μεγάλο ποσοστό των διαθέσιμων ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό στην Αττική, καθώς από τις 75 κλίνες συνολικά, μόνο 22 είναι διαθέσιμες αυτήν την ώρα, δημιουργώντας αναγκαστικά ισχυρή πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ανοδική τάση καταγράφηκε χθες στις διασωληνώσεις καθώς άλλοι 5 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Ο τελικός απολογισμός της χθεσινής ημέρας ήταν 74 διασωληνωμένοι έναντι 67 του προηγούμενου 24ωρου. Την 1η Σεπτεμβρίου οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία ήταν 318 και οι διασωληνωμένοι 37. Μέσα σε τρεις εβδομάδες έγιναν περισσότερες από 200 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία και οι διασωληνωμένοι διπλασιάστηκαν!

Κορωνοϊός: Έκρηξη με 359 κρούσματα – 212 Αθήνα – 9 θάνατοι, 69 διασωληνωμένοι

 Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ν.ΣΥΨΑ

Σύψας: Αναμφίβολα lockdown στην Αττική, αν συνεχίσουμε έτσι

SHARE