Ασταμάτητο το ράλι στην αγορά ομολόγων – Στο 2,69% το 10ετές

Ασταμάτητο φαίνεται να είναι το ράλι των ελληνικών ομολόγων, με τις αποδόσεις να υποχωρούν κάθε μέρα σε νέα ιστορικά χαμηλά. Όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών, η αγορά φαίνεται αισιόδοξη για την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα.

Η «κούρσα» των ελληνικών ομολόγων ωθείται και από το γενικότερο ράλι της ευρωπεριφέρειας, όπου με τους επενδυτές να στρέφονται στην ασφάλεια των κρατικών τίτλων, μετά τις εξελίξεις στον Κόλπο του Ομάν και τις εκρήξεις σε δύο πετρελαιοφόρα. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βυθίζονται, συμπαρασύροντας και το ελληνικό, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης υποχωρούν.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς βρίσκεται το μεσημέρι της Παρασκευή στο 2,69%, αμετάβλητο από το χθεσινό κλείσιμο, σε νέο ιστορικό χαμηλό παρόλα αυτά. Αμετάβλητη παραμένει και η απόδοση του 5ετούς, στο 1,5%.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί σήμερα κατά 4 μονάδες βάσεις, στο 2, 32%, εν μέσω γενικότερης επενδυτικής «όρεξης» για τα ομόλογα, αλλά και μετά από τη διαλλακτική στάση των Βρυξελλών απέναντι στη Ρώμη για τα δημοσιονομικά της στη χθεσινή συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κατέγραψε νέο ιστορικό χαμηλό σήμερα, στο -0,267%. Σε ιστορικά χαμηλά και οι αποδόσεις γαλλικών και ολλανδικών ομολόγων, ενώ στην υπόλοιπη περιφέρεια, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς άγγιξε ναδίρ, στο 0,498%.

SHARE