Άρση ασυλίας Λοβέρδου αποφάσισε η Βουλή – Γεννηματά: Στήθηκε παραδικαστικό από τα σπλάχνα της Δεξιάς

Η επιθυμία του Ανδρέα Λοβέρδου για άρση ασυλίας έγινε δεκτή από το Σώμα της Βουλής καθώς υπέρ της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας  ψήφισαν 224 βουλευτές και ένας «κατά» από τους 225 βουλευτές που έλαβαν μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία.

Ο κ. Λοβέρδος σε υψηλούς τόνους  είπε ότι «δεν χρειάζομαι κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιοΘα συντρίψω τους σκευωρούς, με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες.  Στοχοποιήθηκαμε, το κόμμα μου και εγώ από τους πολιτικούς μας αντιπάλους και χρησιμοποιήθηκε εναντίον μας ένα αποκαλυπτόμενο σήμερα παραδικαστικό κύκλωμα με εμπλεκόμενους εισαγγελικούς λειτουργούς. Αυτούς, όμως, τους σκοτεινούς κύκλους θα τους συντρίψω χωρίς βουλευτικά και υπουργικά προνόμια! Δεν τα έχω ανάγκη!  Άλλωστε η αλήθεια λάμπει ήδη και χωρίς αυτά».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι αυτά τα προνόμια άλλωστε «δεν τα πρόβαλα στους Εισαγγελείς ασκώντας  ένσταση αναρμοδιότητάς τους, γιατί αρμοδία είναι μόνο η Βουλή. Και η νομολογία είναι ευρεία και επ΄αυτού ομοιόμορφη. Θέλω όμως πρόσωπο με πρόσωπο ν α συντρίψω τη σκευωρία. Και ενώπιος ενωπίοις θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη».

Μίλησε για ένα «άθλιο πολιτικό-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση 10 πολιτικών προσώπων και μέσω της καταστροφής τους των πολιτικών τους κομμάτων».

«Πίστεψαν» τόνισε «πως θα καταστρέψουν εμάς τους δέκα και τα κόμματά μας. Οι παπαγάλοι τους μιλούσαν για ανατροπή του πολιτικού συστήματος. Τώρα όμως θα δώσουν λόγο, όπως το Σύνταγμα και οι νόμοι επιβάλλουν».

Ειδικά για την επιλογή να μην τεθεί και η δική του υπόθεση στο Αρχείο αλλά να ζητηθεί η άσκηση δίωξης , ο κ. Λοβέρδος είπε πως αυτό επιλέχθηκε ως « άλλοθι των επίορκων εισαγγελέων που συνέργησαν στην αναστάτωση της χώρας και την απόπειρα να διακόψουν τη λειτουργία της Βουλής που προϋποθέτει οπωσδήποτε και την αντιπολίτευση.  Για να έχουν να πουν, οι ίδιοι και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν αναστάτωσαν χωρίς λόγο τη χώρα, πως να, κάποια ένδειξη βρέθηκε. Το άλλοθι όμως του παραδικαστικού και των πολιτικών του εμπνευστών στην κατάχρηση εξουσίας αποκαλύπτεται.

Κατηγόρησε και τον κ. Τσίπρα προσωπικά υπενθυμίζοντας ότι έχει ταχθεί κατά της προανακριτική γι αυτόν, λέγοντας ότι «έχω πει πολλές φορές πως ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως στις αθλιότητες αυτές και προσπάθησε να επωφεληθεί από τη σκευωρία.  Επιδίωξε στη σπίλωση των αντιπάλων του, να βρει επιχείρημα για την πολιτική του ύπαρξη που χαρακτηριζόταν διεθνώς με τη λέξη «κωλοτούμπα»!»

Ο κ. Λοβέρδος κατέλληξε την ομιλίατου λέγοντας « Εάν οι διώκτες μου με θεωρούσαν εύκολο θύμα επειδή ανήκω σε μικρότερη κοινοβουλευτική παράταξη. Εάν υπολαμβάνουν ότι θα με χρησιμοποιήσουν ως εξιλαστήριο θύμα και άλλοθι για τις βδελυρές και ιταμές μεθοδεύσεις τους  που έχουν αρχίσει να αρχίσει να αποκαλύπτονται.  Είμαι σε θέση να τους πληροφορήσω ότι πλανώνται πλάνη οικτρά. Θα τους συντρίψω με τη δύναμη της θέλησής μου. Η δύναμη αυτή πηγάζει από την αλήθεια. Η δύναμη αυτή πηγάζει από την εντιμότητα Η δύναμη αυτή πηγάζει από τη διαύγεια και την καθαρότητα όλης της πολιτικής μου διαδρομής. Και ακόμη η δύναμη αυτή στηρίζεται στις αποκαλύψεις των εντίμων δικαστών, που αρνήθηκαν να καταχραστούν την εξουσία τους. Κυρίως όμως η δύναμη αυτή πηγάζει από τους πολίτες που στέκονται δίπλα μου. Με την ισχύ που μου δίνουν το Σύνταγμα,  οι νόμοι και οι πολίτες είχα δώσει στην προηγούμενη Βουλή όρκο, είχα δώσει λόγο τιμής μου,  ότι όσοι εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τη σκευωρία Novartis θα λογοδοτήσουν.Τον ίδιο όρκο επαναλαμβάνω και σήμερα»

Σε σχέση με το αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Λοβέρδου, παρενέβη νωρίτερα σήμερα στην Oλομέλεια, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη με το αίτημα αυτό διότι είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, αλλά επιπλέον είναι φανερό ότι υπάρχει και θέμα νομιμότητας όλης αυτής της διαδικασίας, και αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει και το προεδρείο της Βουλής και τα υπόλοιπα κόμματα», είπε η κ. Γεννηματά.

«Είναι σαφές ότι η υπόθεση Novartis δεν είναι απλώς ένα μέρος του σκανδάλου στο νευραλγικό τομέα του φαρμάκου, αλλά αποτελεί και πολιτική σκευωρία. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι στήθηκε και λειτούργησε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, σκοτεινό, το οποίο γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς, αλλά το υιοθέτησε, το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε επίσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε: «Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που αποτελούν πλήγμα στους θεσμούς και άρα στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Όλοι μας, όλη η ΚΟ θα συμβάλει ενεργά έτσι ώστε, στο πλαίσιο αυτής της Προανακριτικής, να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι όλης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης. Να μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες μας παρακολουθούν και μας κρίνουν αυστηρά».

SHARE