«Αρπάχτηκαν» Γεραπετρίτης – Τσίπρας για τους τιμητές της Αριστεράς

H αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε παλαιότερο άρθρο του Γιώργου Γεραπετρίτη στο οποίο αναφερόταν ότι «το δικαίωμα στη συνάθροιση δεν υπόκειται σε καθεστώς άδειας αναγγελίας ή προληπτικού ελέγχου από τις αστυνομικές αρχές όπως γινόταν σε ανώμαλες περιόδους παλαιότερα» προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας.

Ο κ. Γεραπετρίτης πήρε το λόγο επί προσωπικού και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη πολιτικής ευθύτητας και ευθυκρισίας υποστηρίζοντας ότι του απέδωσε κείμενα που δεν έχει γράψει ο ίδιος.

Στην συνέχεια διευκρίνισε ότι ήταν επιμελητής έκδοσης και όχι συγγραφέας του άρθρου και αναρωτήθηκε: «Θεωρείτε ότι ο επιμελητής συμφωνεί με ότι γράφεται από άλλους ακαδημαϊκούς. Τι ζητάτε; Λογοκρισία;».

Αναφερόμενος στο επίμαχο απόσπασμα επισήμανε ότι συγγραφέας του άρθρου είναι η «Άννα Τσιφτσόγλου».

Μάλιστα επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ότι με την ομιλία του απέρριψε ένα κομμάτι της ιστορίας της Αριστεράς και αποκήρυξε τους Α. Μανιτάκη και Ν. Αλιβιζάτο αλλά δεν αποκηρύσσει στελέχη του όπως ο Νίκος Παππάς που έστησαν το «μαγαζί».

Έπειτα, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε ξανά το λόγο, υπογραμμίζοντας πως:«Σας ρώτησα αν συμφωνείτε με την άποψη της συγγραφέως για το δικαίωμα της συνάθροισης. Θα μπορούσατε να απαντήσετε με ένα ναι ή με ένα όχι. Επιχειρήσατε να νομιμοποιήσετε τη συγγραφέα αλλά δεν επιχειρήσατε να απαντήσετε αν διαφωνείτε με την άποψη του έργου που επιμεληθήκατε».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον κ. Γεραπετρίτη για τις αναφορές του στην αποκήρυξη της Αριστεράς λέγοντας πως «δεν θα γίνετε εσείς τιμητής της Αριστεράς, εσείς που βρίσκεστε στα έδρανα μιας παράταξης που νομοθετεί τη θεσμική εκτροπή στο δικαίωμα της συνάθροισης».

SHARE