Αρμενία: Νίκη στις εκλογές του  Νικόλ Πασινιάν

Το κόμμα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν προηγείται στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Αρμενία, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσίευσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, το κόμμα “Συμβόλαιο με τους Πολίτες” του Πασινιάν συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το 58% των καταμετρημένων ψήφων έναντι 22% του κόμματος “Συμμαχία για την Αρμενία” του Ρομπέρ Κοτσαριάν.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, στο αποτέλεσμα είναι ενσωματωμένα 80 από τα 2.008 εκλογικά τμήματα.

«Γνωρίζουμε ήδη ότι πετύχαμε μια πειστική νίκη στις εκλογές και ότι θα έχουμε μια πειστική πλειοψηφία στην Βουλή», δήλωσε ο Πασινιάν σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα του στο Facebook.

«Ο λαός της Αρμενίας έδωσε στο κόμμα μας Πολιτικό Συμβόλαιο την εντολή να ηγηθεί της χώρας και σε μένα προσωπικά να ηγηθώ ως πρωθυπουργός», συμπλήρωσε.

«Ο σχηματισμός της Αρμενίας (εκλογική συμμαχία του Κοτσαριάν) θέτει στόχο να εξετάσει ενδελεχώς τις φερόμενες περιπτώσεις νοθείας και εκείνες που έχουν καταγγελθεί. Και έως ότου υπάρξουν ικανοποιητικές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, το μπλοκ δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών», ανέφερε ο σχηματισμός σε ανακοίνωσή του

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν μάχη στήθος με στήθος για τα δύο κόμματα στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που προκήρυξε η κυβέρνηση Πασινιάν σε μια προσπάθεια να τερματίσει την πολιτική κρίση που ξέσπασε μετά την ήττα των αρμενικών δυνάμεων στον πόλεμο έξι εβδομάδων με το Αζερμπαϊτζάν και την απώλεια εδαφών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η συμμετοχή στις κάλπες ανήλθε σε 49,4%, ενώ υπήρξαν 319 αναφορές για παρατυπίες στην ψηφοφορία, όπως μετέδωσε το RIA, επικαλούμενο τη γενική εισαγγελία.

SHARE