Αρκιοί – 25η Μαρτίου 2018: Ψηλά η σημαία από τον 8 χρονο ακρίτα

 

Ντυμένος με την παραδοσιακή στολή και κρατώντας την ελληνική σημαία, ο μικρός Χρήστος, μαθητής της τρίτης δημοτικού, παρήλασε μόνος στους ακριτικούς Αρκιούς, σήμερα Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.


Στο νησί ταξίδεψε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, για να παραβρεθεί στην παρέλαση του μοναδικού μαθητή στο νησί.

Οι Αρκιοί, βρίσκονται δυτικά της Πάτμου, φιλοξενούν μόλις 35 κατοίκους και πέραν του 8χρονου, στο νησί υπάρχουν μόλις τέσσερα ακόμη παιδιά, τα αδέλφια του.

Οι Αρκιοί είναι ένα νησίμε 44 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Η επιφάνεια του νησιού είναι 6,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει μήκος ακτών 25 χιλιόμετρα. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Πάτμου. Με το όνομα Αρκοί συχνά αναφέρεται ολόκληρο το σύμπλεγμα των νησιών που βρίσκονται γύρω από το μεγαλύτερο νησί, τους Αρκιούς. Στο σύμπλεγμα των Αρκιών εκτός από το ομώνυμο μεγαλύτερο νησί συμπεριλαμβάνονται τα νησιά: Αργελούσσα, Μάραθος (ή Μαράθι), Καλόβολος, Σπολάτο, Μακρονήσι, Στρογγυλή, Κούμαρος, Αβάπτιστο, Ψαθονήσι, Τσούκα, Σμινερονήσι και Τσουκάκι.

 

SHARE