Αποσύρονται τα ΜΑΤ από Χίο-Λέσβο για να μη χυθεί αίμα -Στο Μαξίμου Μουτζούρης(;) Δήμαρχοι

UPD: Λίγες ώρες μετά την έκκληση που απηύθυνε, να πέσουν οι τόνοι και “να μετριαστεί η άγονη αντίδραση που δεν οδηγεί ουσιαστικά πουθενά”, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγινε γνωστό ότι θα συναντηθεί αύριο απόγευμα με τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, αλλά και τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Αυτόνομο κράτος… Μουντζούρη; Αρνείται να πάει στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό

Στο αυριανό ραντεβού του πρωθυπουργού με τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα γίνει προσπάθεια αποκλιμάκωσης της τεταμένης κατάστασης, όπως αυτή έχει δημιουργηθεί στη Χίο και στη Λέσβο, καθώς είναι απανωτές οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στο σχέδιο της κυβέρνησης, για τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, σχολιάζουν ότι η στρατηγική για τη δημιουργία των εν λόγω χώρων θα συνεχιστεί κανονικά, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι προς όφελος των ίδιων των κατοίκων, να κατασκευαστούν σύγχρονες φυλασσόμενες δομές για να κλείσουν οι προβληματικές που υποδέχονται σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες.

Πριν από λίγα λεπτά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha, ο Στέλιος Πέτσας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχώρησε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα, κάνοντας παράλληλα λόγο, για μερική αποχώρηση των ΜΑΤ από τα νησιά.

“Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη. Αύριο ολοκληρώνεται στη Χίο.Αύριο έχουν κληθεί στο Μαξίμου ο περιφερειάρχης με τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους για να γίνει προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει αποκλιμάκωση. Όλοι όσοι είδαν τις εικόνες αυτές, δεν θέλουν να τις ξαναδούν. Το έργο θα προχωρήσει και πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα προχωρήσει καλύτερα”, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι το σχέδιο είναι προς όφελος των πολιτών.

Εκκληση Κυρ. Μητσοτάκη να πέσουν οι τόνοι στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου

 

SHARE