Αποστράτευσαν τον πυροσβέστη που κατέθεσε πως ήξεραν για τους νεκρούς στο Μάτι

Aναπάντητα ερωτήματα και εύλογους συνειρμούς προκαλεί η αποστράτευση δύο στρατηγών της Πυροσβεστικής και ακόμη πέντε ανώτερων αξιωματικών στις φετινές κρίσεις του Σώματος της Πυροσβευστικής.

Και μπορεί ο αρχηγός  της Πυροσβεστικής Βασίλειος Ματθαιόπουλος να παρέμεινε στη θέση του, ωστόσο ο συντονιστής υποστήριξης του αρχηγείου υποστράτηγος Ιωάννης Ράμφος, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που κατέθεσε στο αρχηγείο του Σώματος, ότι γνώριζε για τους νεκρούς στις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, λίγο πριν τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Ράμφος φαίνεται να διαβίβασε στις 8 το βράδυ της 23ης Ιουλίου: «Προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο» ενώ στις 11 το βράδυ δηλαδή ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, ο ίδιος είχε διαβιβάσει πως “στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Όλα τα άτομα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων, μεταξύ τους και παιδιά”. Λίγο αργότερα συμπλήρωσε πως “αναφέρω ότι τελείωσε το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς….”.

Ο κ. Ράμφος ένας από τους μάχιμους στρατηγούς του Σώματος όπως λένε άνθρωποι που συνομίλησαν μαζί του, είναι φορτισμένος συναισθηματικά καθώς φεύγει από το Σώμα που τόσο αγάπησε και υπηρετούσε πιστά χρόνια, αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στους λόγους της αποστρατείας του ή να αφήσει κάποια αιχμή.

Μαζί του του αποστρατεύτηκε και ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Π.Σ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας ο οποίος την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι γύρισε άρον- άρον για να συνδράμει επιχειρησιακά. Όσοι συνομίλησαν μαζί του λένε ότι είναι πικραμένος και απογοητευμένος από την αποστρατεία του και ενδέχεται να αντιδράσει στην απόφαση του Συμβουλίου Κρίσεων.

Επισημαίνεται πως οι κρίσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα, καθώς δεν έχει υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας, είναι εκκαθαριστικές για τα ανώτατα κλιμάκια του Σώματος καθώς φεύγουν πέντε ανώτατοι αξιωματικοί και πολλοί ταξίαρχοι. Στην επιστολή του ο αντιστράτηγος Γιόβας σημειώνει πως «αποχωρώ με ήσυχη τη συνείδησή μου» και πως «δεν υπήρξα ποτέ υπηρέτης προσώπων και σκοπιμοτήτων».

SHARE