Απόψε στις 21.00, όλοι στα μπαλκόνια! Ένα “ευχαριστώ” σε γιατρούς-νοσηλευτές της πρώτης γραμμής

Το παράδειγμα των Ισπανών που βγήκαν στα μπαλκόνια συγκεκριμένη ώρα ώστε να χειροκροτήσουν συντονισμένα γιατρούς και νοσηλευτές που πασχίζουν στα νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν τον κορονοιό, ακολουθεί απόψε και η Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που έχει χιλιάδες κοινοποιήσεις στο facebook το ελληνικό ραντεβού έχει δοθεί για απόψε στις 21:00.

«Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους Ανθρώπους που αγωνίζονται για μας…Τους Ανθρώπους του Συστήματος Υγείας…Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε Νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν!
Και όχι μόνο …όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς!»
, γράφει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, και η Μαρέβα Μητσοτάκη μέσω Twitter προέτρεψε τους πάντες να βγουν στα μπαλκόνια τους και να πουν το δικό τους ευχαριστώ.

Σε μία φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αποτυπώνεται ακριβώς η δύναμη ψυχής που επιδεικνύουν αυτοί οι άνθρωποι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει όχι μόνο η χώρα μας, αλλά όλος ο πλανήτης.
Ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, δημοσίευσε την εν λόγω φωτογραφία, γράφοντας στη λεζάντα: «Ότι και αν συμβεί, όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν όσοι πιστεύουν στον Όρκο που έδωσαν στον Ιπποκράτη, ποτέ μα ποτέ και για κανέναν λόγο, ακόμα και αν χρειαστεί να το υπερασπιστούν με τη ζωή τους, δεν εγκαταλείπουν τους ασθενείς τους.

Στους συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και όλους τους Υγιεινομικούς που στέκονται αυτές τις δύσκολες μέρες όρθιοι στα Νοσοκομεία και τις πρωτοβαθμιες δομές υγείας από όλους εμάς στους Γιατρούς του Κόσμου την πιο ουσιαστική, ειλικρινή και βαθιά μας συμπαράσταση.
Και μιά βαθιά υπόκλιση…

υ.γ. η φωτογραφία είναι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην αλλαγή της βάρδιας».

SHARE