Απόπειρα ληστείας με «άρωμα» τρομοκρατίας στο ΑΧΕΠΑ

Δύο γνωστοί αντιεξουσιαστές από τους οποίος ο ένας είχε κατηγορηθεί   το 2010 για κατοχή όπλων κι  εκρηκτικών κι ειχε αποφυλακισθεί με το «νόμο Παρασκευόπουλου» , κι ο άλλος είχε συλληφθεί για ληστεία τράπεζας στην οδό Ιπποκράτους πριν από 13 χρόνια ως μέλος των «ληστών με τα μαύρα» (εδρασε την περίοδο 2003-2005)   είναι οι δύο συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική για την απόπειρα ληστείας-το πρωί της Τετάρτης-  στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο συλληφθέντες , που παρακολουθούντο από την ΕΛΑΣ, να σχεδίαζαν σειρα ληστειών για να χρηματοδοτήσουν μία νέα ένοπλη οργάνωση.

Η πόπειρα ένοπλης ληστείας  σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Τα δύο άτομα, ντυμένα γιατροί, επιχείρησαν να ληστέψουν χρηματαποστολή που βρισκόταν εντός του νοσοκομείου.

Οι δράστες φέρονται να γνώριζαν τη μεταφορά του μεγάλου χρηματικού ποσού προς το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης του νοσοκομείου, καθώς σήμερα γίνεται η παραλαβή της μισθοδοσίας από το προσωπικό.

Με την απειλή όπλων, οι δράστες άρπαξαν τα χρήματα από το ΑΤΜ και κινούμενοι εντός του νοσοκομείου έφτασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε ΙΧ προκειμένου να τραπούν σε φυγή.

Ωστόσο, όπως προκύπτει, οι κινήσεις τους παρακολουθούνταν από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι κατόρθωσαν να τους συλλάβουν, με τη συνδρομή δυνάμεων της ΕΚΑΜ.

 

SHARE