Αποκάλυψη Κεγκέρογλου: Το έγγραφο Τουλουπάκη για το FBI και η αντίδραση του “Σαράφη”

Σε αποκαλύψεις σχετικά με τη χθεσινή κατάθεση τού προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» προχώρησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, μέσα από την εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και μέλος της προανακριτικής επιτροπής αναφέρθηκε στη χθεσινή κατάθεση του «Σαράφη», ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα που να αποδεικνύει εμπλοκή κάποιου πολιτικού προσώπου.

«Όπως διαβάζω, σε ερώτηση κάποιου ‘καλά, όλος ο κόσμος γύρω από την υπόθεση επικαλείται τις καταθέσεις σου για να υποστηρίξει ότι υπάρχει δωροδοκία πολιτικών’, απάντησε ‘ρωτήστε αυτούς που τα επικαλούνται, εγώ δεν είπα ποτέ ότι ο τάδε πολιτικός τα πήρε», είπε ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος επισήμανε ότι ο εν λόγω προστατευόμενος μάρτυρας δεν είχε ιδία γνώση για καμία περίπτωση πολιτικού και πως «στα πάντα επικαλείται τον Φρουζή. Ολα λέει ότι του τα είπε ο Φρουζής».

«Πήγε στην Αμερική για την άλλη ιστορία και τον έμπλεξαν εδώ για τα πολιτικά», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου και προχώρησε σε μία αποκάλυψη.

«Σε έγγραφο της Τουλουπάκη, που μάλιστα έχει δημοσιευτεί, και απευθυνόταν στον αντιεισαγγελέα κ. Σοφουλάκη, αναφέρεται ένα «απόρρητο» έγγραφο των ΗΠΑ, στο οποίο λέει ότι ‘καταφέραμε και ταυτοποιήσαμε τον έναν από τους δύο μάρτυρες που κατέθεσαν στις αμερικανικές Αρχές και τον εντάξαμε σε καθεστώς προστασίας με την κωδική ονομασία ‘Μάξιμος Σαράφης’. Εμαθα ότι σε ερώτηση που έγινε στον «Σαράφη», εάν ισχύει αυτό, είπε ‘όχι δεν ισχύει. Διαψεύδω την Τουλουπάκη‘».

«Τον ρώτησε κάποιος γιατί έναν χρόνο μετά την πρώτη του κατάθεση, είπε πολλά για τον Μανιαδάκη στη δεύτερη. Είπε ότι τα είχε καταθέσει, αλλά η Τουλουπάκη του έλεγε ‘δεν μας ενδιαφέρουν αυτά, δεν τα γράφουμε αυτά. Κατέγραφε μόνο όσα ήθελε», είπε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Ρωτήθηκε ο μάρτυρας ‘καλά, δεν σας ρώτησε ούτε ο κ. Σοφουλάκης, στον οποίο απευθυνόταν αυτό το έγγραφο;’ ‘Οχι, δεν με ρώτησε’, απάντησε», πρόσθεσε ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος εκτιμά ότι «το έγγραφο της κ. Τουλουπάκη τα λέει όλα. Δεν έχει στείλει τα έξι έγγραφα που επικαλείται ως ‘απόρρητα’ και αποκαλύπτουν πλήρως τη σκευωρία».

«Το 2010 ήξερε κανείς Έλληνας για το κούρεμα στα ομόλογα που έγινε το 2012; Καταθέτει ότι το 2010 ήξερε ο Λοβέρδος», πρόσθεσε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Οι μαρτυρίες ενός προστατευόμενου μάρτυρα δεν έχουν αποδειχτική ισχύ από μόνες τους, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, πόσο μάλλον όταν οι ίδιες οι καταθέσεις δεν είναι προς την κατεύθυνση που παρουσιάζουν μέχρι τώρα», υπογράμμισε ο γραμαμτέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: «Του δώσαμε ένα έγγραφο του FBI που ανέφερε εφτά πολτικούς και τον Δεστεμπασίδη. Είναι το έγγραφο που είχε πει στη Βουλή ο Τσίπρας».

SHARE