Από τον Τραμπ στη Λεπέν…ένα τσιγάρο δρόμος – Ο π. σύμβουλος Μπάνον στηρίζει τη Μαρί

 

Ο πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, στήριξε το ακροδεξιό γαλλικό Εθνικό Μέτωπο, απευθύνοντας χαιρετισμό στο συνέδριο του κόμματος. «Είστε μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας χθες σε εκατοντάδες μέλη του Εθνικού Μετώπου στη Λιλ.

«Ας σας λένε ρατσιστές, και ξενοφοβικούς. Δεχτείτε το ως τίτλο τιμής. Επειδή κάθε μέρα γινόμαστε ισχυρότεροι και αυτοί γίνονται πιο αδύναμοι», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η ιστορία είναι με το μέρος μας. Αυτό απέδειξε η εκλογική επιτυχία των δεξιών κομμάτων στην Ιταλία, την Πολωνία και την Ουγγαρία».

Ο Στ.Μπανον είχε προσκληθεί στο διήμερο συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος, καθώς, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η Μαρίν Λεπέν θέλει να δείξει ότι το κόμμα βρίσκεται σε πορεία ανανέωσης -αλλάζοντας και το όνομα του- μετά την αποτυχία στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές του περασμένου έτους.

Το σχέδιο αλλαγής του ονόματος φαίνεται να υποστηρίζει το 52% των μελών.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου στη Λιλ, η Μαρίν Λεπέν αναμένεται να επανεκλεγεί πρόεδρος του κόμματος. Το συνέδριο αναμένεται τελικά να απομακρύνει τελεσίδικα τον πρώην πρόεδρο και πατέρα της Μ.Λεπέν, Ζαν Μαρί Λεπέν από το κόμμα. Ο 89χρονος είναι ακόμη τυπικά επίτιμος πρόεδρος έχοντας αποκλειστεί από το κόμμα, με αφορμή τις προκλητικές θέσεις που εξέφρασε για την άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

SHARE