Από …Αριστερά συντροφικό μαχαίρωμα στον Πολάκη

Σαφείς αποστάσεις από τις αήθεις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη κατά της συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, Ειρήνη Αγαπηδάκη, και τον τρόπο με τον οποίο της απάντησε για σε βάρος του λιβελογράφημα, παίρνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τον πρώην υπουργό και χαρακτηρίζει «μη αποδεκτές» τις δηλώσεις του.

«Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να «δανειζόμαστε» από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Και υπογραμμίζει: «Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι σε χυδαιότητες, με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς. Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα».

Τον Π. Πολάκη είχε ήδη αδειάσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στον Real FM, ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε πως: «Όλοι μας όταν τοποθετούμαστε δημόσια, ειδικά σε τέτοια ζητήματα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε, και κυρίως για να μην χάνουμε και το δίκιο μας μερικές φορές».

«Νομίζω απαιτείται από όλους μας μεγάλη σοβαρότητα, αυτό αφορά προφανώς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί και πέρα βεβαίως νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ουσία. Η κ. Αγαπηδάκη έκανε μια καριέρα στα social media τα προηγούμενα χρόνια με υβρεολόγια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του. Νομίζω είναι ένα ζήτημα στο οποίο και η στάση του πρωθυπουργού να την επιβραβεύσει αναθέτοντας της έναν τόσο ευαίσθητο τομέα προκαλεί πολλά ερωτηματικά», σχολίασε ο κ. Χαρίτσης.

Πυρά κατά του Π. Πολάκη έριξε και ο Πάνος Λάμπρου, παρότι δεν τον κατονόμασε. Σε σχόλιο του στο Facebook σημειώνει: «Μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να “ψυχιατρικοποιούν” κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου».

SHARE