Απίστευτη ατάκα από Κυρίτση-ΣΥΡΙΖΑ: Η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+

Η Αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, καθόλου δεν συμφωνεί με την ΠΑΣΟΚ-οποπιηση που επιχειρείται στο κόμμα μέσω μεταγγραφών προσώπων που μόλις πρόσφατα κατηγορούσαν την κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Κυρίτσης έγραψε:

«Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – Δυσφορία από τους 53

Με ένα άρθρο που υπογράφει ο Παύλος Κλαυδιανός στην “Εποχή” με τίτλο “Ανασχηματισμός που προκαλεί ερωτήματα”, τίθενται προβληματισμοί σχετικά με τις απόπειρες συμμαχιών της κυβέρνησης με την Κεντροαριστερά.

“Πρέπει να παρατηρηθεί ότι η όλη εργασία της πραγματοποίησης συμμαχιών και προσέγγισης της Κεντροαριστεράς, καθώς είναι πολύ απαιτητική και χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, θα ήταν σωστό να σχεδιάζεται και παρακολουθείται από υπεύθυνη ομάδα στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να γίνεται ευκαιριακά και αποσπασματικά. Και, κυρίως , ότι αυτό είναι δουλειά του κόμματος και όχι της κυβέρνησης, ακόμα και όταν αξιοποιείται η εμπειρία και η γνώση της”, σημειώνεται στο άρθρο.

Ειδική αναφορά γίνεται και στα στελέχη της Αριστεράς που… έμειναν “εκτός” υπουργικών θέσεων. “Υπάρχει και η Αριστερά, την οποία μπορεί να τη συναντήσει κανείς με πολλές μορφές – διανοούμενοι, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, συνδικαλιστές, ανένταχτοι αριστεροί και αριστερές… Υπάρχει πολιτική και γι΄ αυτή την πλευρά; Υπάρχει σχέδιο προσέγγισης με όλο αυτό το δυναμικό; Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει καθυστέρηση εδώ”.

Κλείνοντας, θίγει και την απουσία ενημέρωσης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που έγινε λίγο πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού για την τοποθέτηση των δύο πρώην στελεχών από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Κουρουμπλής εναντίον Μωραΐτη

“Να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό του πριν μιλήσει” δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής για τον Θάνο Μωραΐτη. (Σημειωτέον ότι και οι δύο πολιτεύονται στην Αιτωλοακαρνανία…) «Εγώ δεν θα πήγαινα στον ΣΥΡΙΖΑ αν είχα πει αυτά που έχει πει ο ίδιος», σημείωσε ο κ.Κουρουμπλής. Μάλιστα, παραδέχτηκε και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει εσωκομματικά. “Βλέπω ότι υπάρχουν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Ο καθένας θα κριθεί για αυτά που είπε και για αυτά που κάνει»

SHARE