ΝΔ:Αντισυνταγματική αλλαγή στη Δικαιοσύνη – ΣΥΡΙΖΑ: Εμπλέκουν τον ΠτΔ

«Η απερχόμενη κυβέρνηση, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που της απηύθυνε η αντιπολίτευση, ότι δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει καμία απόφαση πέραν των τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, προχώρησε σήμερα στον αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Πρόκειται για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση, η οποία μάλιστα εμπλέκει – κατά τρόπο απαράδεκτο – και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει, αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια, όπως την έχει χαρακτηρίσει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας.

Η ΝΔ προφανώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Πρέπει να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Προέδρος της Δημοκρατίας όταν λάβει την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για το Προεδρικό Διάταγμα θα πάρει ίσως θέση. Νωρίτερα, όχι.

Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν υπογράφεται πριν από την 30η Ιουνίου, οπότε λήγει η θητεία των δικαστικών που αντικαθίστανται. Μετά θα γνωστοποιήσει ο ίδιος τις αποφάσεις του.

Μαξίμου: Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη επιχειρεί η ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία, αφού έπαιξε αντισυνταγματικά και αντιθεσμικά παιχνίδια, πλήττοντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επιχειρεί τώρα να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας του να παραβεί τις συνταγματικές του υποχρεώσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Οπως αναφέρει, «η στάση της ΝΔ είναι πρωτοφανώς αλαζονική, αντισυνταγματική και επιβεβαιώνει ότι επιχειρεί μία ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στο μεταπολιτευτικό παρελθόν».

Ο Πρόεδρος θα “μιλήσει” για τη Δικαιοσύνη μετά τις 30 Ιουνίου

 

 

Ο Τσίπρας όρισε τα νέα πρόσωπα στη Δικαιοσύνη παρά τις αντιδράσεις – Πρόεδρος του Α.Π η Ειρήνη Καλού και εισαγγελέας η Δήμητρα Κοκοτίνη

SHARE