Αντιπολίτευση για ανασχηματισμό: Ούτε μια καλή κουβέντα: “Έχουν τελειώσει”

ÂÏÕËÇ ÏÍÏÌÁÓÔÉÊÇ ØÇÖÏÖÏÑÉÁ ÃÉÁ ÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

 

Ως είθισται στην Ελλάδα, αρνητικά  σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Η ΝΔ

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη τονίζει πως «τόση αναμονή, τόσος ντόρος, τόση αναστάτωση για να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς».

Και προσθέτει: «Ευτυχώς δεν αργεί ο μόνος πραγματικός ανασχηματισμός που χρειάζεται η χώρα. Οι εκλογές. Για να δείξουν οι πολίτες στον κ. Τσίπρα τον δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου» καταλήγει στη δήλωσή της.

ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγής σε σχόλιό του για τον σημερινό ανασχηματισμό κάνει λόγω για ενίσχυση «του αντιδεξιού προφίλ» της κυβέρνησης.

«Κυβέρνηση απελπισίας και πανικού. Ως φαίνεται “το αντιδεξιό προφίλ της” μετά τους κ.κ. Καμμένο, Παπαγγελόπουλο ενισχύεται και με την κα Παπακώστα».

«Ό, τι και να κάνουν έχουν πια τελειώσει. Αυτή είναι η τελευταία Κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες».

Ποτάμι

«Κυβέρνηση κουρελού. Όταν δεν έχεις πυξίδα, όταν δεν έχεις σχέδιο και πρόταση για τη χώρα, τότε καταλήγεις να διαβάζεις παλιούς πολιτικούς καταλόγους για να βρεις τους υπουργούς σου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και προσθέτει:

«Η χώρα δεν θα πάει μπροστά με μια κυβέρνηση παρωχημένης αριστεράς, ψεκασμένης ακροδεξιάς, με γαρνιτούρα λαϊκής δεξιάς και ολίγη από παλιούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Μια ομάδα που θα προσθέσει προβλήματα στη χώρα αντί να αφαιρέσει».

ΚΚΕ

«Το νέο κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, ένα κράμα παλιών και νέων, όλων δοκιμασμένων στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο: Το “μεταμνημονιακό μνημόνιο” και τα μέτρα που αυτό φέρνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό.

«Γι’ αυτό και δεν πρόκειται ούτε να αποπροσανατολίσει ούτε να εκτονώσει τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του λαού μας», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ένωση Κεντρώων

«Ο ανασχηματισμός απογοήτευσε ακόμη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να θίξει τα κομματικά του κάστρα, ενώ τα ανοίγματα που έκανε είναι μηδαμινής αξίας χωρίς κανένα αντίκρισμα», σχολιάζει η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει:

«Είναι μια κυβέρνηση με πορεία προς την οριστική της δύση»

SHARE