Αντίδραση της Ρώσικης Πρεσβείας στις δηλώσεις Πομπέο

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο. Αυτού του είδους αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό» αναφέρει σε σχόλιό της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα σχετικά με τις δηλώσεις του Μ.Πομπέο για τη Ρωσία.

«Η συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η Ρωσία συνεχίζει τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην περιοχή και ειδικά στη Λιβύη, ενώ οι ΗΠΑ ζητούν την απόσυρση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων και τη συμφιλίωση στη χώρα» ανέφερε ο Μ. Πομπέο σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών αναφέρθηκε ξεχωριστά στα ενεργειακά επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ επιθυμούν να στηρίξουν την Ελλάδα να διαφοροποιηθεί ενεργειακά τόσο η ίδια όσο και η ευρύτερη περιοχή.

 

Επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στη στρατιωτική βάση της Σούδας. 29 Σεπτεμβρίου, 2020

 

SHARE