Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο των ΕΛΠΕ

Άνοιξε στις 10:30 ώρα Ελλάδος το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου των ΕΛΠΕ λήξης 4 Οκτωβρίου του 2024, με στόχο την άντληση 400 εκατ. ευρώ, το οποίο πολύ πιθανώς να κλείσει σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τελικά να αντληθεί υψηλότερο ποσό, έως τα 500 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τη ζήτηση.

Το αρχικό επιτόκιο τοποθετήθηκε στο 2,5, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών το τελικό επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί στην περιοχή του 2,3%.

Την Τρίτη είχαν ξεκινήσει οι παρουσιάσεις  στελεχών του ομίλου σε Λονδίνο, Παρίσι, Ζυρίχη και άλλα μεγάλα χρηματοπιστωτικά κέντρα και ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη με τις παρουσιάσεις στους εγχώριους επενδυτές στην Αθήνα.

Οι σύμβουλοι της έκδοσης είναι οι Credit Suisse και Goldman Sachs ως παγκόσμιοι συντονιστές και Joint Bookrunners, καθώς και οι Alpha Bank, Citigroup, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Nomura και Τράπεζα Πειραιώς ως Joint Bookrunners προκειμένου να οργανώσουν την έκδοση ομολόγου.

Τα ΕΛΠΕ θα διαθέσουν το ποσό που θα αντληθεί από την έκδοση για την εξαγορά μέρους ή του συνόλου του ομολόγου λήξης 2021, το οποίο φέρει επιτόκιο 4,875%, καθώς και για την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων των ΕΛΠΕ και άλλους εταιρικούς σκοπούς.

SHARE