Ανοίγει ο φάκελλος της τραγωδίας με τους 3 νεκρούς στη Marfin το 2010

Ανοίγει με εντολή του Μιχ. Χρυσοχοίδη, εκ νέου ο φάκελλος της υπόθεσης Marfin με σκοπό να εντοπιστούν τα κενά αλλά και να φωτιστούν σκοτεινά σημεία της υπόθεσης, δέκα χρόνια μετά την τραγωδία. Μέχρι σήμερα δεν έχουν καταλογιστεί ευθύνες και δεν έχουν βρεθεί οι υπαίτιοι του τραγικού θανάτου 3 συμπολιτών μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ. μελετούν ξανά καταθέσεις και υλικό βιντεοσκόπησης από την επίθεση με μολότοφ στα υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Σταδίου.

Η εμπρηστική επίθεση με στόχο την τράπεζα πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια συλλαλητηρίου, στο περιθώριο της ψήφισης του πρώτου μνημονίου, τον Μάιο του 2010.

Από την επίθεση στην τράπεζα είχαν βρει φρικτό θάνατο η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο εμπρησμός του τραπεζικού καταστήματος έγινε στις 5 Μαΐου του 2020, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της υπογραφής του πρώτου μνημονίου.

Ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από το μπλοκ των διαδηλωτών και πέταξε βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό της τράπεζας, εντός της οποίας βρίσκονταν περίπου 25 εργαζόμενοι.

Τρία άτομα δεν κατάφεραν να απεγκλωβιστούν εγκαίρως, με αποτέλεσμα να πεθάνουν από τις αναθυμιάσεις. Μία εκ των θυμάτων, μάλιστα, ήταν εγκυμονούσα.

Μέχρι σήμερα, η ταυτότητα των δραστών της επίθεσης παραμένει άγνωστη, ενώ στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν για φόνο εξ αμελείας, λόγω των ελλιπών μέτρων πυρασφάλειας.

Χρυσοχοΐδης για Marfin: Έγκλημα μίσους που δεν παραγράφεται – Οι ένοχοι θα αποκαλυφθούν

SHARE