Ανοιχτά εμπορικά και σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου

Τα εμπορικά  καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά αυτή την Κυριακή 25 Απριλίου.

Τα εμπορικά από τις 11:00 έως τις 18:00 σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) και τα σούπερ μάρκετ από τις 09.00 έως τις 17.00

«Ο εμπορικός κόσμος με το τεράστιο αίσθημα ευθύνης και την απόλυτη σοβαρότητα που υπέδειξε το δύσκολο διάστημα που βιώνει η Ελληνική κοινωνία κατάφερε να αποτελέσει έναν πόλο ασφαλούς υποδοχής καταναλωτών και εργαζομένων και να εγγυηθεί την απόλυτη ασφάλεια κατά την επίσκεψη όλων μέσα στα καταστήματα» λέει ο πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καρφούνης.

«Με αυτό ως δεδομένο, είμαστε όλοι εδώ, προετοιμασμένοι και υγιείς να υποδεχθούμε τους συμπολίτες μας στα φωτισμένα ανοικτά καταστήματα, τηρώντας απόλυτα όλες τις υγειονομικές υποδείξεις» καταλήγει.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Σε ό,τι αφορά στα καταστήματα της Αττικής ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει ωράριο για  Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη από τις 9:00 μέχρι τις 20:30. Τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τη 13:00 μέχρι τις 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο, από τις 9:00 μέχρι τις 15:00.

Τα καταστήματα θα είναι κλειστά:

  • Κυριακή 2 Μαΐου-Πάσχα
  • Δευτέρα 3 Μαΐου-Δεύτερη ημέρα Πάσχα
  • Τρίτη 4 Μαΐου- Εορτασμός (από μετάθεση)-Απεργία Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Για να κάνει κάποιος τα ψώνια του στα καταστήματα θα πρέπει να στείλει SMS με το ονοματεπώνυμό του στο 13032 και λαμβάνει την απάντηση «μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Από τη στιγμή που θα το στείλει έχει στη διάθεσή του 3 ώρες για να κάνει τα ψώνια του, ενώ υπάρχει και κόφτης που επιτρέπει μόνο ένα μήνυμα τη μέρα.

Ο πελάτης πριν στείλει το SMS έχει κλείσει ραντεβού στο κατάστημα και έχει λάβει μήνυμα με τα στοιχεία της επιχείρησης, την ώρα και την ημερομηνία του ραντεβού, το οποίο ο πολίτης θα επιδείξει στην Αστυνομία σε περίπτωση ελέγχου.

 

Όλα τα μέτρα που ισχύουν για το Πάσχα: Μετακινήσεις, Εκκλησίες

SHARE