Ανοδικά κονούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Άνοδο καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την μετοχή της Inditex, ιδιοκτήτριας της αλυσίδας Zara, να ενισχύεται αφού η εταιρία επέστρεψε σε κερδοφορία σε επίπεδο τριμήνου.

Οι αγορές διεθνώς φαίνεται να είναι σε στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) για την πολιτική της, με τους επενδυτές να αναμένουν κάπως πιο αισιόδοξες οικονομικές προβλέψεις αλλά και την εκ νέου δέσμευση να διατηρηθούν τα επιτόκια χαμηλά για όσο διάστημα χρειαστεί η αμερικανική οικονομία για να ανακάμψει από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία.

Ο βρετανικός δείκτης των blue-chip σημείωσε πτώση 0,1%, εν μέσω ανησυχιών για αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Η Inditex ανακοίνωσε ότι κατέγραψε άλμα 74% στις διαδικτυακές πωλήσεις πρώτου εξαμήνου, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 4,2%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,3%

Ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 13.229,54 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 ενισχύεται 0,08% στις 5.072,32 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,25% στις 6.090,15 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται σε ποσοστό 0,3%.

SHARE