Άλμα Wall -πετρελαίου -Πόνταραν στο φάρμακο remdesivir και στα λόγια Πάουελ – Fed

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει πάνω από 500 μονάδες. «Άλμα» 22% για το αμερικάνικο αργό, η τιμή του συμβολαίου του οποίου για παράδοση Ιουνίου ενισχύθηκε κατά  22% στα 15,06 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Tο φάρμακο remdesivir που παίρνει έγκριση από τις αρμόδιες αμερικάνικες αρχές για τη θεραπεία από τον κορονοιό έδωσε φτερά στις αγορές.

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν το Remdesivir – Οι Κινέζοι λένε πως δεν είναι αποτελεσματικό

Ενισχυτική και η FED που  στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης της σημειώνει ότι είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της για να βοηθήσει την οικονομία η οποία είναι αντιμέτωπη με σημαντικά ρίσκα από την πανδημία.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,21% – 532 μονάδες, στις 24.633, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,66% στις 2.939 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 3,57% στις 8.914 μονάδες.

Πάουελ: Αναμένεται «ιστορική» πτώση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο

«Τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να δείξουν μια “άνευ προηγουμένου” συρρίκνωση», τόνισε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ μετά το πέρας της  συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι θα διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια μέχρι να υπάρξει δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας από την τρέχουσα κρίση. «Τόσο το βάθος όσο και η διάρκεια της οικονομικής κάμψης είναι εξαιρετικά αβέβαια και θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από το πόσο γρήγορα θα τεθεί υπό έλεγχο ο ιός» επισήμανε.

Ο κ. Πάουελ διευκρίνισε ότι υπάρχουν νομικοί περιορισμοί στο τι μπορεί να κάνει η κεντρική τράπεζα, όπως ότι δεν μπορεί να επενδύσει σε χρεοκοπημένες εταιρείες, αλλά υπογράμμισε ότι θα κάνει ότι της επιτρέπεται.

ΧΡΥΣΟΣ

Η ανακοίνωση ότι φάρμακο αμερικάνικης εταιρείας θα πάρει έγκριση για πειραματική θεραπεία για τον κορονοϊό ενίσχυσε τα χρηματιστήρια και αποδυνάμωσε στη διάρκεια της συνεδρίασης τον χρυσό που βρέθηκε στα 1.716,80 δολ. ανά ουγγιά.

Μετά όμως και τη ανακοίνωση της Fed ότι δεσμεύεται να βοηθήσει την αμερικανική οικονομία να αντιμετωπίσει τις σαρωτικές επιπτώσεις της πανδημίας, η τιμή υπέστη νέα μείωση, στα 1.713,40 δολάρια.

 

 

SHARE