Αλέξης Τσίπρας – Κομοτηνή: Τελειωμένη υπόθεση ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός

Η χώρα βρίσκεται σε κλοιό Κυριάκου Μητσοτάκη και ήρθε η ώρα να φύγει τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή όπου ολοκλήρωσε την περιοδεία του. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ήδη ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Είναι μία τελειωμένη υπόθεση ως πρωθυπουργός» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου θα είναι κυβέρνηση προοδευτική και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές διεξαχθούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας

 

Ο πιο σκληρός χειμώνας της δεκαετίας

«Μας κυβερνά μία κυβέρνηση που έχει μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία για να στήσει το δικό της καθεστώς. Έχει ξοδέψει εκατ. όχι για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν αλλά να επιβάλει στα ΜΜΕ να κρύψουν την αλήθεια και να λιβανίζουν την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 2 δις. σε 18 μήνες με απευθείας αναθέσεις σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Και αξιοποιεί αυτό το καθεστώς για δημιουργεί μια πλαστή πραγματικότητα» επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η χώρα είναι πρωταθλήτρια σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη, άνθρωποι καθημερινά πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, αλλά ο πρωθυπουργός λέει ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Φανταστείτε να μην ήταν υπό έλεγχο η πανδημία.

Η χώρα είναι πρωταθλήτρια στις τιμές του ρεύματος στην Ευρώπη, η πλειοψηφία των νοικοκυριών δε βγάζει το μήνα, και μας λέει μη στεναχωριέστε είναι παροδικό φαινόμενο. Μπαίνουμε έτσι στον πιο δύσκολο, τον πιο σκληρό χειμώνα των τελευταίων χρόνων. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία ή στήριξη από αυτούς που έχουν μεγάλη ευθύνη. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία ή στήριξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί η χώρα δε βρίσκεται μόνο σε κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Βρίσκεται και σε κλοιό Μητσοτάκη».

Μέτρα για Πανδημία

Αύξηση των πόρων για το σύστημα υγείας με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα

Άμεση ενίσχυση του προσωπικού των νοσοκομείων, εντάσσοντας στο ΕΣΥ το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας και με την αυτόματη προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που κενώνονται λόγω αποχωρήσεων.

Επίταξη – χωρίς αποζημίωση – των νοσοκομείων του ιδιωτικού τομέα για την νοσηλεία των ασθενών με COVID-19 τόσο σε συμβατικές κλίνες όσο και στις ΜΕΘ

Ένταξη στο δίκτυο του συνόλου των γιατρών που εργάζονται στην κοινότητα (πρωτοβάθμια περίθαλψη του ΕΣΥ και ιδιώτες) και αμοιβή από το κράτος των γιατρών που περιθάλπουν ασθενείς με COVID-19.

Αύξηση στη συχνότητα των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών.
Με τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Σοβαρή και αξιόπιστη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών με συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας ώστε να καταρριφθούν μύθοι που δημιουργούν κλίμα ανάπτυξης του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Μέτρα για ακρίβεια 

Αύξηση κατώτατου μισθού 800 ευρώ

Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και να κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για όσους δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ.
Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών, με την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.

Διαγραφή μέρους των οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς για όλους τους οφειλέτες και για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας.

Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης και στην βενζίνη, στα κατώτατα όρια που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Α.Τσίπρας – Φέρες: Τα νοικοκυριά ζουν το «σύνδρομο της 3ης εβδομάδας»

SHARE