Ακυρώνεται η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού που ήταν προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει και τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου. Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι ακυρώνεται η φετινή έκθεση λόγω των δυσάρεστων εξελίξεων στον τομέα της υγείας.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί από την 1-11 Οκτωβρίου. Η έκθεση γίνεται κάθε δυο χρόνια και εναλλάσσεται με την αντίστοιχη έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

“Υπό το πρίσμα της σοβαρότητας αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης για την υγεία και των επακόλουθων οικονομικών της κύμα σοκ, το οποίο έπληξε σοβαρά τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, είμαστε αναγκασμένοι να το ανακοινώσουμε δεν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2020 στην τρέχουσα μορφή του”, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο Porte de Versailles στο Παρίσι και αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους φίλους του αυτοκινήτου. Μάλιστα, επειδή είναι η τελευταία ευρωπαϊκή έκθεση της χρονιάς, είχε ιδιαίτερη σημασία για την προβολή των αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι μάρκες παρουσιάζουν τα τελευταία μοντέλα τους και τις νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην ασφαλέστερη οδήγηση και στην αναβάθμιση του ρόλου του αυτοκινήτου.

Όμως τα τελευταία χρόνια όλες οι διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων, έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες από την απουσία μεγάλου αριθμού αυτοκινητοβιομηχανιών, λόγω της οικονομικής κρίσης και του ιδιαίτερα υψηλού κόστους συμμέτοχης.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού που διεξήχθη το 2018, αντιμετώπισε έντονη κριτική από τους επισκέπτες και τους αναλυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας γιατί δεν συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της που είχε τόσο μικρό αριθμό εταιρειών. Απουσίαζαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές μάρκες και οι επισκέπτες δεν έμειναν ικανοποιημένοι.

Φέτος, όμως, λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, καθώς και άλλες σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Στην επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, αναφέρεται ότι ακυρώνεται και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Παρισιού.

Το Movin’On, το Smart City και τα δευτερεύοντα γεγονότα δεν ακυρώνονται προς το παρόν. Οι διοργανωτές εξετάζουν διεξοδικά όλες τις εναλλακτικές λύσεις με τους κύριους συνεργάτες τους. Η μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης και αλλαγής της έκθεσης αυτοκινήτου που είχε ήδη ξεκινήσει, με έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα, συνεχίζεται και θα αποτελέσουν μια νέα ευκαιρία για τις εκθέσεις αυτοκινήτων.

“Οι σκέψεις μας πηγαίνουν σε εκείνους που επηρεάζονται άμεσα από την πανδημία, την υγειονομική περίθαλψη, το προσωπικό όσο και τους πελάτες μας που πρέπει να αντιμετωπίσουν, με αποφασιστικότητα, τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής της κρίσης στις επιχειρήσεις τους” καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

SHARE