Ακροδεξιοί στον Έβρο αποδοκίμασαν τον Μηταράκη – Δεν θέλουν επέκταση του ΚΥΤ στο Φυλάκιο

Με αποδοκιμασίες και μπουκάλια έγινε δεκτός από ακροδεξιούς ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης στον Έβρο κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην περιοχή.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του Ν. Μηταράκη με τις τοπικές αρχές στην Ορεστιάδα βρέθηκε η επέκταση του ΚΥΤ στο Φυλάκιο, ενδεχόμενο το οποίο βρίσκει σθεναρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

 

 

ΚΙΝΑΛ: Οι εικόνες που έρχονται από τον Έβρο είναι αποκαρδιωτικές

Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ καταδικάζει τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά συνθήματα που ακούστηκαν στον Εβρο κατά του Νότη Μηταράκη.

«Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου. Είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη της χώρας. Οι ακραίες φωνές πρέπει να απομονωθούν.

Η αντίθεσή μας στην πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι δεδομένη και αταλάντευτη.

Η ανησυχία των κατοίκων και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι κατανοητή. Ούτε ο αυταρχισμός, όμως, ούτε το ”αποφασίζομεν και διατάσσομεν” ταιριάζουν σε δημοκρατική χώρα.

Ο Έβρος δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών και το Ανατολικό Αιγαίο πρέπει να πάψει να είναι αποθήκη ψυχών. Το κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2016 με την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να κλείσει. Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουν τα κλειδιά του προσφυγικού από τον Ερντογάν.

Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει την πυγμή της στα ευρωπαϊκά όργανα για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο άσυλο και τη μετανάστευση, που να μη λειτουργεί σε βάρος της χώρας και των προσφύγων.

Η συστράτευση για τον αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο στα κράτη-μέλη είναι μονόδρομος για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάψει να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του».

SHARE