Άκης Σκέρτσος: Έχουν εμβολιαστεί 269.106 Έλληνες -Ρυθμός εμβολιασμού ο 5ος υψηλότερος στην ΕΕ

Ήδη 40.000 άτομα έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό ενώ 269.106 εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο.

Όπως ανέφερε  σύμφωνα με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Fαcebook, 120.000 ραντεβού είναι προγραμματισμένα για την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και συνολικά περισσότερα από 680.000 ραντεβού έχουν κλειστεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr για τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του:

“Ο ρυθμός εμβολιασμών υπερβαίνει πλέον κατά μέσο όρο (7ήμερος κυλιομενος δείκτης) τις 15.500 ημερησίως και μας κατατάσσει στην 5η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που εμβολιάζεται καθημερινά. Ο δείκτης απώλειας δόσεων είναι μόλις 0,4% χάρη στη λίστα αναμονής, για την κάλυψη χαμένων ραντεβού, από ένστολους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλειας, ενώ ο βαθμός επιτυχημένων ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υπερβαίνει το 98%.

Ο προγραμματισμός που έχουμε κάνει διασφαλίζει την εκτέλεση της δεύτερης δόσης για όλους τους πολίτες που έχουν κάνει την πρώτη, επιβεβαιώνοντας την ορθότητα της στρατηγικής μας επιλογής να διατηρούμε ικανά αποθέματα όσο υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα στις παραδόσεις των εμβολίων από τις φαρμακοβιομηχανίες.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί τυχαία, χάρη σε κάποια ρομαντική ιδέα ή μαγική δύναμη αυτο-οργάνωσης. Είναι όλα αποτέλεσμα εξαντλητικού σχεδιασμού σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους του ιδιωτικού τομέα, σκληρής και ομαδικής δουλειάς πολλών κρατικών υπηρεσιών και περισσότερων από 1500 κρατικών λειτουργών που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχει αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα. Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει και να φέρει αποτελέσματα ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας που νοιάζεται ουσιαστικά για τους πιο ευάλωτους και ταυτόχρονα σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων.”

SHARE