Άγριος καβγάς Τσίπρα – Γεννηματά στη Βουλή με παρεμβολές …Καμμένου

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, παλαιοί και νέοι, το μήλον της έριδος Τσίπρα – Γεννηματά που άνοιξαν μεγάλο …καβγά στη Βουλή, στη συζήτηση (κατά τ’ άλλα) για την Αναθεώρηση του Συντάγματος!

Τσίπρας: Έχετε επιλέξει μια στρατηγική μονόπλευρης αντιπαράθεσης. Κάνετε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που ξεπερνά και το πλαίσιο ενός πολιτισμένου διαλόγου. καταφέρεστε με βαρύτατες εκφράσεις εναντίον μου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε ως στρατηγικό στόχο λέτε τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της Ν.Δ. Επιμένοντας σε αυτή τη ρητορική, δεν κάνετε τίποτε άλλο από το να επιταχύνετε τη στρατηγική ήττα της παράταξής σας.

Βρισκόμαστε εδώ γιατί το θέλησε ο ελληνικός λαός δυο φορές. Το Σεπτέμβριο του 2015 θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού τον συμβιβασμό που κάναμε. 

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς γίνεται να μας κουνάτε το δάχτυλο όταν έχετε ευθύνη ως παράταξη. πώς γίνεται όταν ο εμπνευστής του 86 είναι ο πρώην πρόεδρός σας και να μας κουνάτε σήμερα το δάχτυλο για την ανάγκη αλλαγής του άρθρου 86 χωρίς καμιά αυτοκριτική.

Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι πώς δεν αισθάνεστε στοιχειωδώς την ανάγκη όταν έχουν βγει οι υποθέσεις Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου, δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε μια συγγνώμη. 

Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να αισθάνονται μόνιμοι ιδιοκτήτες του τόπου και όποιος πήρε την εντολή του ελληνικού λαού και βρίσκεται στη θέση της εκτελεστικής εξουσίας αν δεν είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ να είναι περιστασιακός ένοικος.

Ιδιοκτήτης της εξουσίας είναι ο ελληνικός λαός και κανένας άλλος και αν συνεχίσετε έτσι ο ελληνικός λαός θα σας στείλει σε έξωση από το πολιτικό στερέωμα.

Φ.Γεννηματά

Σε έντονο ύψος η απάντηση της Φώφης Γεννηματα, που είπε “δεν κάνουμε πόλεμο απέναντι σε σας,  είστε κυβέρνηση και σας κάνουμε κριτική. Καταφερόμαστε και εναντίον των όσων λέει η Νέα Δημοκρατία. Έχουμε χαράξει αυτόνομη στρατηγική και πορεία. Δεν φταίμε εμείς αν εσείς έχετε γίνει ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Φταίμε εμείς αν εσείς προσπαθείτε να ξεπλύνετε τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και συνεργάζεστε με το καραμανλικό κομμάτι που σας βοηθά να λειτουργείτε με τον τρόπο που λειτουργείτε;”

Εμείς δώσαμε εργαλεία στη Δικαιοσύνη για να έρχονται στο φως αυτές οι υποθέσεις. Εμείς ψηφίσαμε τους νόμους, εμείς διώξαμε από την παράταξή μας όσους υπήρχε υπόνοια εμπλοκής. Εσείς τι κάνατε όταν ακούγονταν στο υπουργικό συμβούλιο για Σόρος κλπ;

Εμείς δουλεύουμε για τον τόπο. Η αγωνία που δείχνετε για το εάν χάσετε από τη Ν.Δ είναι γιατί δεν έχετε κανένα σχέδιο για τον τόπο. Εμείς έχουμε πρόταση, το σχέδιο “Ελλάδα” και ζητάμε τη δύναμη από τον ελληνικό λαό για να κάνουμε την ανατροπή. Για να γυρίσουν τα παιδιά μας και να μη φύγουν και άλλα.

Α. Τσίπρας

Έχετε χαράξει στρατηγική που θα σας οδηγήσει στη δική σας στρατηγική ήττα. μην επικαλείστε την μεγάλη προοδευτική αλλαγή γιατί αυτή με τον κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται.

Φ. Γεννηματά

Εμείς δεν έχουμε συνεργασία με τον Μητσοτάκη. Εσείς συνεργάζεστε με το ακροδεξιό μόρφωμα. 

Καμμένος:

Δεν είμαστε ούτε ακροδεξιό ούτε μόρφωμα. Κινούμαστε στον χώρο του Κέντρου και να θυμίσω στην κ. Γεννηματά ότι η ίδια προέτρεπε να πουν ότι οι λογαριασμοί Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλου,  είναι τηλεφωνικοί αριθμοί. Να δούμε τώρα που φτάνει η υπόθεση σε Σημίτη, πόσα απίδια βάζει ο σάκος.

SHARE