Στάση αναμονής στη Wall – Έφυγε ο Μπόλτον, έπεσε το πετρέλαιο -Χρυσός στα 1.499,20 δολ

 

Στάση αναμονής των επενδυτών στη Wall Street  ελλείψει σοβαρών εξελίξεων από το μέτωπο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας και ενόψει των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη και των αποφάσεων της Fed  για μείωση επιτοκίων

Ο Dow Jones κέρδισε 73,92 μονάδες (0,28%) κλείνοντας στις 26.909,43 μονάδες. O S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,03% στις 2.979,39 μονάδες. Ο  Nasdaq έχασε 3,28 μονάδες (-0,04%) στις 8.084,16 μονάδες.

 

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με Brexit και ΕΚΤ στο επίκεντρο

ΧΡΥΣΟΣ

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων και η πρώτη φορά που το πολύτιμο μέταλλο κλείνει κάτω από τα 1.500 δολάρια από τις 6 Αυγούστου.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 0,8% κλείνοντας στα 1.499,20 δολ. ανά ουγγιά.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό καθώς η αποχώρηση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον από τον Λευκό Οίκο θεωρήθηκε από τους επενδυτές πως ανοίγει τον δρόμο για την άμβλυνση της έντασης με το Ιράν κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην άρση των κυρώσεων.

“Διαφωνώ έντονα με πολλές από τις προτάσεις του, όπως και άλλοι στην κυβέρνηση και σε αυτό το πλαίσιο ζήτησα την παραίτηση του, η οποία μου δόθηκε σήμερα το πρωί”, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Λίγο μετά την απομάκρυνση του Μπόλτον ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι ο Τραμπ και ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί θα μπορούσαν να συναντηθούν “χωρίς προϋποθέσεις” στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 0,8% κλείνοντας τστα 57,74 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent παραδόσεως Νοεμβρίου έχασε 0,3% και έκελισε στα 62,38 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο

SHARE