ΑΓΟΡΕΣ: Ο ιός χτύπησε Wall, Πετρέλαιο – Βουτιά βιομηχανικής παραγωγής – λιανικής στις ΗΠΑ

Πτώση στη Wall Street μετά τα τελευταία στοιχεία από τη Federal Reserve που έδειξαν ότι οι ΗΠΑ γνώρισαν τον Μάρτιο τη μεγαλύτερη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής από το 1946 καθώς η μεταποιητική δραστηριότητα κατέρρευσε λόγω της πανδημίας. Η συνολική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 5,4% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο. Βουτιά και στις λιανικές πωλήσεις που υποχώρησαν κατά 8,7% τον Μάρτιο.

Πτώση μεγάλη και στο πετρέλαιο που έκλεισε κάτω από τα 20 δολάρια. Επίσης στον χρυσό που έκλεισε στα 1.740,20 δολάρια ανά ουγγιά. 

WALL STREET

Ο Dow Jones έχασε 445 μονάδες ή 1,86% στις 23.504 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 62 μονάδες ή 2,20% στις 2.783 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 122 μονάδες ή 1,44% στις 8.393 μονάδες.

Goldman Sachs, Citigroup και Bank of America  που ανακοίνωσαν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου, εμφάνισαν πτώση κερδών καθώς πήραν προβλέψεις  για να αντιμετωπίσουν το κύμα των πτωχεύσεων και κόκκινων δανείων που θα φέρει τους επόμενους μήνες η ύφεση.

Στους κερδισμένους από την κρίση αναδεικνύεται η Netflix που είδε τη μετοχή της να κλείνει σε ιστορικό υψηλό επίπεδο καθώς η εταιρεία αποκτά μεγαλύτερη δύναμη στο streaming τώρα που ο κορονοϊός κρατά τον κόσμο κλεισμένο στο σπίτι.

ΧΡΥΣΟΣ

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, σημείωσε πτώση 1,6% στα 1.740,20 δολάρια ανά ουγγιά.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2002 έκλεισε το πετρέλαιο, υπό το βάρος της δυσοίωνης πρόβλεψης της IEA για πτώση ρεκόρ στη ζήτηση. Η τιμή του συμβολαίου του αμερικάνικου αργού παραδόσεως Μαΐου, έχασε 1,2% κλείνοντας στα 19,87 δολ. το βαρέλι.

Το brent παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε στο Λονδίνο κατά 6,6% στα 27,69 δολάρια το βαρέλι.

Μεγάλες απώλειες στις ευρωαγορές τερματίζοντας το ανοδικό σερί

SHARE