ΑΓΟΡΕΣ: Κέρδη σε Wall Street, Πετρέλαιο και Χρυσό

Κέρδη στη Wall Street την Πέμπτη. Παρά την δραματική κατάσταση στο μέτωπο της ανεργίας στις ΗΠΑ, η αγορά πόνταρε  στην επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά και στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου μετά την απόφαση της Σ.Αραβίας να αυξήσει τις τιμές, αλλά και την αύξηση της κατανάλωσης στην Κίνα.

Με τη σημερινή συνεδρίαση, ο Nasdaq διέγραψε όλες τις απώλειες που είχε σημειώσει από την έναρξη του έτους. Οι μετοχές των Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Alphabet (μητρικής της Google) σημειώνουν κέρδη τουλάχιστον 15,8% το τρέχον τρίμηνο και σε θετικό έδαφος σε σχέση με την τιμή τους στις αρχές του 2020. H Microsoft έχει κινηθεί με κέρδη άνω του 16% τόσο από τις αρχές του έτους, όσο και στο τρίμηνο.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,89% ή 211 μονάδες, στις 23.875, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,15% στις 2.881 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,41% στις 8.979 μονάδες.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Με κέρδη το αργό, ενισχυμένο από την αύξηση των τιμών από πλευράς Σαουδικής Αραβίας, αλλά και από την αύξηση της κατανάλωσης της Κίνας τον Απρίλιο, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Οι κινεζικές εισαγωγές αργού αυξήθηκαν στα 10,42 εκατ. βαρέλια τον Απρίλιο έναντι 9,68 εκατ. βαρελιών τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Reuters. Αν και οι γενικές εισαγωγές της τον προηγούμενο μήνα εμφάνισαν συνολικά πτώση άνω του 14%, οι εξαγωγές της σημείωσαν αναπάντεχη αύξηση της τάξης του 3,5% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, δημιουργώντας αισιοδοξία για ανάκαμψη της οικονομίας διεθνώς στο εγγύς μέλλον, άρα και συνακόλουθη ανάκαμψη της ζήτησης για αργό.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου, κέρδισε 3,9%, κλείνοντας στα 24,93 δολ. το βαρέλι. Το Brent παράδοσης Ιουλίου, κέρδισε 2,2%, στα 30,38 δολ. το βαρέλι.

ΧΡΥΣΟΣ

Με κέρδη ο χρυσός, ενισχυμένος από την ανησυχία  επενδυτών για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, μετά και τα νέα δραματικά στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ.

Περί τα 3,2 εκατ. άνθρωποι υπέβαλαν την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ.  Τις τελευταίες επτά εβδομάδες, οι αιτήσεις έχουν φθάσει τα 33 εκατ.

Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 2,2%, κλείνοντας στα 1.725,80 ανά ουγγιά.

SHARE