ΑΓΟΡΕΣ: Η Wall περιμένει τη FED – Άνοδος χρυσού, πτώση πετρελαίου

Κερδών συνέχεια στη Wall Street. Mετά το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας, οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα υπάρξουν – και υπό τις συνεχείς πιέσεις Τραμπ- ανάλογες αποφάσεις τηςFederal Reserve η οποία συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα.

Ο Dow Jones κέρδισε 45,41 μονάδες ή 0,17%, κλείνοντας στις 27.182,45 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 9,59 μονάδες ή 0,32%, στις 3.010,50 και ο Nasdaq κέρδισε 24,79 μονάδες ή 0,30%, κλείνοντας στις 8.194,47.

Θετικά στην αγορά επέδρασε και το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε την Τετάρτη να μεταθέσει την ημερομηνία αύξησης των δασμών σε κινεζικά εισαγόμενα αγαθά και προϊόντα κατά δύο εβδομάδες (από την 1η Οκτωβρίου στις 15 του ίδιου μήνα).

ΗΠΑ και Κίνα έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του 2018 έναν κύκλο επιβολής δασμών, ο οποίος έχει επηρεάσει προϊόντα αξίας εκατοντάδων δισ. δολαρίων, οδηγώντας σε αναταραχή τις αγορές και επηρεάζοντας αρνητικά τόσο το επιχειρηματικό όσο και το καταναλωτικό κλίμα. Αξιωματούχοι των δύο πλευρών έχουν προγραμματίσει νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων στις αρχές Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Υποχώρησαν την Πέμπτη οι τιμές του αργού, στον απόηχο των αποφάσεων της συνόδου του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των συμμάχων του στο Αμπού Ντάμπι.

Η σύνοδος έληξε “χωρίς να αποφασιστεί βαθύτερη περικοπή στην παραγωγή”, η οποία θα στήριζε τις τιμές.

Το αμερικάνικο αργό παράδοσης Οκτωβρίου, σημείωσε πτώση 1,2%, κλείνοντας στα 55,09 δολάρια το βαρέλι.

Το Brent παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 0,7%, στα 60,38 δολάρια το βαρέλι.

ΧΡΥΣΟΣ

Κέρδη σημείωσε ο χρυσός την Πέμπτη, καθώς η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μείωση επιτοκίων και νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην οικονομία της Ευρωζώνης, γεγονός που επηρεάζει θετικά την κίνηση του πολύτιμου μετάλλου.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 4,20 δολάρια ανά ουγγιά ή 0,3%, κλείνοντας στα 1.507,40 δολάρια ανά ουγγιά.

 

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

SHARE