ΑΓΟΡΕΣ: Ασυγκράτητη η Wall – Άνοδος πετρελαίου – χρυσού

Άνοδος, μετά από μία νευρική συνεδρίαση στη Wall Street, παρά την νέα επέλαση του κορονοιού.

Ο Dow Jones κέρδισε 177,10 μονάδες – 0,68%, στις 26.067,28 μονάδες.

Ο S&P 500  κέρδισε 0,80%, κλείνοντας στις 3.170,40 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε 1,44%, στις 10.492,50 μονάδες, επιτυγχάνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Πάντως, τα στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ δημιουργεί προβληματισμό.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 60.021 νέα κρούσματα κορονοϊού μέσα σε ένα 24ωρο, την Τρίτη, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για μία και μόνη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins University.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για ζητήματα Οικονομίας Larry Kudlow προσπάθησε πάντως να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για μακροοικονομικά στοιχεία τα οποία δείχνουν δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας. “Κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχει μια εκτίναξη των νέων κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές – hot spots. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, δεν διαθέτουμε οικονομετρικά μοντέλα για τέτοιου τύπου καταστάσεις. Προς το παρόν πάντως, έχουμε δημιουργήσει εκ νέου 8 εκατ. θέσεις εργασίας μέσα σε ένα δίμηνο. Σχεδόν όλα τα μακροοικονομικά στοιχεία υποδεικνύουν μια ανάκαμψη σχήματος V”, ανέφερε.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Άνοδος στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά και την μείωση των αποθεμάτων βενζίνης κατά σχεδόν 5 εκατ. βαρέλια, στις ΗΠΑ, κάτι που δείχνει επανάκαμψη της ζήτησης

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Αυγούστου κέρδισε 0,7%, κλείνοντας στα 40,90 δολ. το βαρέλι.Το brent παράδοσης Σεπτεμβρίου, κέρδισε  0,5%, στα 43,29 δολ. το βαρέλι.

ΧΡΥΣΟΣ

Νέα κέρδη για τον χρυσό, καθώς ο κορονοιός δεν κάμπτεται και οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να στηρίζουν τις οικονομίες με νέο χρήμα.

Το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Αυγούστου κέρδισε 0,6%, κλείνοντας στα 1.820,60 δολάρια ανά ουγγιά.

 

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

 

SHARE