Αγωνία για το μέτωπο φωτιάς στα Βίλια Αττικής – Εστίες στην Κερατέα

Ενισχύονται οι προσπάθειες στο πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή στα Βίλια Αττικής, με στόχο την αποφυγή επέκτασης της σε κατοικημένες περιοχές  Μεγάλη αναζωπύρωση υπήρξε στο Κρύο Πηγάδι ενώ καίγεται το Όρος Πατέρα σε δύο σημεία. Παράλληλα το πύρινο μέτωπο έχει περάσει το δρόμο και ήδη δημιουργήθηκε ένα νέο μέτωπο προς το Πόρτο Γερμενό.

Η φωτιά καίει σε δύσβατα σημεία, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης

Στα Βίλια, οι κάτοικοι αγωνιούν και εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να χρειαστεί να εκκενωθεί η περιοχή.

Μήνυμα από το «112» εστάλη νωρίτερα για την εκκένωση του οικισμού Βενίζα. Η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους να φύγουν προς Μέγαρα.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ‘Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, με οδηγίες στους κατοίκους οι κάτοικοι να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί τρία σπίτια και συγκεκριμένα εξοχικές κατοικίες στον Άγιο Γεώργιο. Επίσης, από τις κατασκηνώσεις του Δήμου Ασπροπύργου έως και το Κρύο Πηγάδι έχει κοπεί τόσο το ηλεκτρικό ρεύμα όσο και η υδροδότηση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο των Βιλίων μίλησε στο MEGA ο πρόεδρος της κοινότητας, Κώστας Μακρυνόρης. Ο κ. Μακρυνόρης ευχαρίστησε τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν άμεσα στην περιοχή. Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και δασικά μονοπάτια προκειμένου να μην κινδυνεύουν να καούν όλα τα δάση. «Καλά θα κάνει ο πρωθυπουργός της χώρας να ξεκαθαρίσει ποιος έχει την αρμοδιότητα για να τελειώνουμε. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με δέκα υπηρεσίες, που η μία δεν θα συμφωνεί με την άλλη» συμπλήρωσε.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Βίλια: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά – Ενισχύονται τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης

Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια, ενώ το πύρινο μέτωπο μεγαλώνει με αποτέλεσμα να υπάρχει εντολή εκκένωσης και άλλων οικισμών. Μέχρι στιγμής έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για έξι οικισμούς.

Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους στο Μικρό και στο Μέγα Βαθυχώρι για να εκκενώσουν προς την Ψάθα.

 

Εκτροπή εναέριων πυροσβεστικών μέσων προς την πυρκαγιά στα Βίλια, από άλλες περιοχές της χώρας γίνεται από την Πυροσβεστική, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Οι φλόγες που εκτείνονται σε μεγάλο μέτωπο κατευθύνονται νότια, (γεωγραφικά προς τα Μέγαρα) καίγοντας παρθένο πευκοδάσος.

Πριν από λίγο διακόπηκε από την Τροχαία η κυκλοφορία και επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού, από την εθνική οδό Ελευσίνας- Θηβών, προς τα Βίλια. Σημειώνεται οτι η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους περισσότερους δρόμους της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, τα οποία θα ενισχυθούν, καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με την συνδρομή εθελοντών, καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων της περιφέρειας και των δήμων.

 

ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Στην Κερατέα, η εικόνα είναι λίγο καλύτερη, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις, ιδιαίτερα προς την πλευρά του οικισμού Συντερίνα, ενώ γίνεται μάχη να μη περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου.

Χρυσοχοΐδης: Η κατάσταση στη Λαυρεωτική είναι βελτιωμένη

SHARE