Αγωγή 2.000.000 ευρώ Άδωνι κατά Novartis – “Τα βρήκε με την κυβέρνηση και σιωπά”

Αγωγή κατά της Novartis, από την οποία ζητά αποζημίωση το ποσό των 2.000.000 ευρώ κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι κατέθεσε την εν λόγω αγωγή καθώς η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση που να ξεκαθαρίζει αν της λείπουν λεφτά και αν ναι σε ποιους τα έδωσε,την ίδια ώρα που «το όνομα το δικό μου και άλλων πολιτικών κρέμεται στα μανταλάκια».

“Δεν μπορεί η εταιρεία αυτή ένα χρόνο τώρα να σιωπά.
Γιατί σιωπά;
Γιατί τα έχει φτιάξει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Υπενθυμίζω ότι επί δικής μου υπουργίας η εταιρεία Novartis είχε ζημίες.
Επί υπουργίας Πολάκη – Ξανθού έχει μεγάλα κέρδη.
Για να κρατήσει, λοιπόν, τα κέρδη της η εταιρεία Novartis επιτρέπει τον διασυρμό μου.  Πιστεύω και των υπολοίπων εννέα».

Απαντώντας σε ερώτηση τι ακριβώς είναι αυτό που αναμένει από την εταιρεία, υπογράμμισε ότι «μετά από ένα χρόνο η εταιρεία αυτή δεν έχει κάνει εσωτερικό έλεγχο εάν της λείπουν χρήματα και εάν ο κ. Φρουζής έχει δώσει σε εμένα έστω και ένα ευρώ. Η εταιρεία δεν έχει κάνει εσωτερικό έλεγχο;».

Τόνισε ότι η Novartis  όφειλε να προβεί σε ανακοίνωση, γιατί έχει παραβιαστεί η μυστικότητα της όλης υπόθεσης, από τη στιγμή που «έχουν κρεμαστεί στα μανταλάκια τόσο το δικό μου όνομα όσο και άλλων.

Εάν η εταιρεία έχει αποδείξεις τότε να έρθει στο δικαστήριο και να τις καταθέσει.

Εάν δεν έχει τότε να δώσει το ποσό των δύο εκατ. ευρώ ως αποζημίωση.
Φυσικά αυτό το ποσό θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε την εφημερίδα Documento ότι εκβιάζει μάρτυρα μέσω δημοσιεύματός της. «Ή θα δώσεις” τους πολιτικούς μου αντίπαλους, η θα σε καθίσω στο σκαμνί και θα σε κλείσω φυλακή’’ λέει το έντυπο του Κρατερού, δηλαδή του Τσίπρα, και δεν παρεμβαίνει ο εισαγγελέας…
Δυσώδης ιστορία, φτιάχτηκε μόνο για πολιτικούς σκοπούς, και θα κριθεί στο τέλος στη Δικαιοσύνη»
δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε ότι προέκυψε κάποιο ποινικό αδίκημα. «Δεν κατέληξε πουθενά για το Ντυνάν και την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων. Οι αρθροσκοπήσεις πληρώθηκαν επί Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη» ανέφερε.

SHARE