ΑΦΜ ελεύθερος για 536.000 φορολογουμένους – Διαγραφή χρεών μέχρι 10 ευρώ

Ελευθερώνεται ο ΑΦΜ 536.000 φορολογουμένων με τη μαζική παραγραφή οφειλών μέχρι 10 ευρώ στην εφορία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χ.Σταικούρας,μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Τώρα ότι συμβαίνει» στο OPEN.

Τα 536.000 νοικοκυριά συμπεριλαμβάνονται  στα συνολικά 4 εκατομμύρια περίπου που χρωστούν 105 δισ. ευρώ στην Εφορία.

«Τέλος του έτους θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης και ανάλογα με τα περιθώρια θα δούμε μήπως δοθεί ένα extra κονδύλι και για τον Ιανουάριο» είπε επίσης ο υπουργός.

Σχετικά με τα αναδρομικά είπε «ότι θα τα πληρώσουμε λαμβάνοντας υπόψιν τις δημοσιονομικές προτεραιότητες και το δημοσιονομικό περιθώριο. Όσον αφορά το ύψος των αναδρομικών, αυτό θα το δούμε»

Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα,ο κ. Σταϊκούρας είπε «ότι την εβδομάδα αυτή θα βγει η απόφαση για το μέρισμα. Θα δοθεί σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες, σε χρήμα και στο χέρι και δεν θα είναι μόνιμου χαρακτήρα»

‘Οσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Οικονομικών τόνισε «ότι για την ώρα έχουμε μειώσει τον ΕΝΦΙΑ 22%. Έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά 30%.Εκτιμούμε ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Τον Μάιο του 2020 θα έχουμε εικόνα για το πόσο θα μειώσουμε περαιτέρω τον ΕΝΦΙΑ»

 

Σχετικά με την 13η σύνταξη ο υπουργός Οικονομικών είπε «ότι θα διατηρηθεί το κονδύλι των 800 εκατομμυρίων για τους συνταξιούχους»

Για την υποχρέωση των ηλεκτρονικών δαπανών είπε «ότι θα εξαιρούνται  και τα ποσά που καταβάλλονται για διατροφή διαζυγίου ,αλλά και τις δωρεές προς το Δημόσιο και τα ιδρύματα». Επίσης ανέφερε «ότι θα περιλαμβάνει και διατάξεις για τα ηλεκτρονικά βιβλία και ηλεκτρονική τιμολόγηση»

 

Τέλος για την φορολοταρία ο κ.Σταϊκούρας τόνισε «ότι αυτή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.Θα προχωρήσουμε σε μια νέα φορολοταρία,όπου θα δίνουμε παροχές σε είδος,όπως αυτοκίνητα,κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε λεωφορεία»

SHARE