Αφάντου – Ρόδος: “Άφαντες” οι αρχαιότητες, προχωρούν οι επενδύσεις…

 

Μετά από τέσσερα χρόνια από το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ  και άλλα δυόμισι από την απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, με την οποία είχε χαρακτηριστεί ως αρχαιολογική ζώνη έκταση 10.000 στρεμμάτων στην περιοχή στην Αφάντου στη Ρόδο, το ελληνικό Δημόσιο ανακοινώνει  ότι τα αρχαία δεν αποτελούν εμπόδιο για τις επενδύσεις στην Αφάντου.

Χθες, από το υπουργείο Πολιτισμού και τον υφυπουργό Κ. Στρατή ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκαν οι δοκιμαστικές τομές που διενέργησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και ότι η δοκιμαστική έρευνα «κατέδειξε ότι οι αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν δεν παρεμποδίζουν την πραγματοποίηση της σχεδιαζόμενης επένδυσης».

Πρόκειται για τις εκτάσεις όπου ήδη από το 2014 έχουν ανακηρυχθεί ως προτιμητέοι επενδυτές, η M.A. Angeliades Inc του ομογενούς επιχειρηματία Μερκούριου Αγγελιάδη για το Βόρειο Αφάντου (τίμημα 26,9 εκατ. ευρώ) και για το Νότιο Αφάντου η Aegean Sun Investments του ομίλου Νικολαϊδη που συνεργάζεται στην Ελλάδα  με τηνTUI (τίμημα 15,2 εκατ. ευρώ).

SHARE