Αχτσιόγλου: Ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία μετά το Πάσχα – Νόμος ΘΑ επιβάλλει αιτιολογημένες απολύσεις!

Το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι έτοιμο, “περιμένει τον προγραμματισμό της Βουλής και θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα”, ανέφερε. η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1.

Επιβεβαιώνει έτσι τα δημοσιεύματα ότι συνεχίζονται στο παρασκήνιο οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς οι οποίοι είχαν εκφράσει κάποιες αντιρρήσεις.

Αιτιολογημένες στο εξής οι απολύσεις

“Επομένως μετά την ψήφιση του νόμου κανείς δεν θα μπορεί να απολύεται αν δεν συντρέχει βάσιμος λόγος, που θα πρέπει να αποδεικνύεται συγκεκριμένα”, τόνισε η υπουργός.

Όπως σημείωσε, “αν ένας εργαζόμενος προσφύγει στα δικαστήρια θεωρώντας ότι δεν υπάρχει βάσιμος λόγος απόλυσης, θα πρέπει ο εργοδότης να αποδείξει ότι είχε σοβαρό λόγο για να τον απολύσει. Εάν δεν μπορεί να το αποδείξει ο εργοδότης, τότε ο εργαζόμενος δικαιούται επαναπρόσληψη, μισθούς για όλο αυτό το διάστημα και αποζημίωση. Είναι μία πολύ μεγάλη τομή που θα γίνει αντιληπτή στην καθημερινότητα των εργαζομένων. Με τη ρύθμιση αυτή, το ευρωπαϊκό κεκτημένο στην εργατική προστασία γίνεται πράξη στη χώρα μας”.

SHARE