Αχτσιόγλου: Προχωρούν οι 120 δόσεις στα Ταμεία

Σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι η ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία,  «θα προχωρήσει κανονικά με το πλαίσιο που έχουμε περιγράψει. Θα έχει κούρεμα βασικής οφειλής, κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85% και αποπληρωμή του υπολοίπου σε έως 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50€».

Πρόκειται, σημείωσε, για «μία ρύθμιση τεράστιας ανακούφισης για δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες, καθώς και για πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης, αλλά λόγω των χρεών τους δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη. Η ρύθμιση θα τους επιτρέψει να μειώσουν σημαντικά το χρέος τους, να το ρυθμίσουν και να πάρουν σύνταξη».

Θα αφορά, πρόσθεσε, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ανθρώπους που έκλεισαν τα βιβλία τους ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να αφορά και τις εργοδοτικές οφειλές επιχειρήσεων.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

«Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου», τόνισε η Υπουργός Εργασίας

Για την επιδότηση της δόσης στεγαστικού δανείου επισήμανε ότι θα έχει ακόμα ευνοϊκότερα εισοδηματικά κριτήρια και θα προκύπτει μετά τη ρύθμιση με κούρεμα, μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση του δανείου. «Στη συνέχεια θα έρχεται το κράτος να επιδοτήσει τη δόση που θα έχει διαμορφωθεί. Μεσοσταθμικά το κράτος θα επιδοτεί περίπου το 1/3 της δόσης», υπογράμμισε.

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ

Αναφερόμενη στην αύξηση του κατώτατου μισθού η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «ο μισθός πρέπει να έχει πρωτίστως βιοποριστική λειτουργία», ενώ επισήμανε ότι «ο νόμος είναι σαφής, με την αύξηση του κατώτατου μισθού προσαυξάνονται και οι διαμορφωμένες τριετίες».

Σημείωσε, τέλος, ότι «η αύξηση θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση, θα δώσει ώθηση στην οικονομία και δεν θα επηρεάσει αρνητικά την αύξηση της απασχόλησης».

SHARE