Α.Τσίπρας-Τρίκαλα: Η κοινωνική πολιτική της Ν.Δ 600 εκ. λιγότερα σε 2 εκατ λιγότερους δικαιούχους,

«Όταν παραδίναμε την κυβέρνηση δεν πιστεύαμε όλα αυτά που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες. Κάποια τα αναμέναμε. Αναμέναμε ότι θα εξυπηρετήσουν τους λίγους, ότι θα φτιάξουν το δικό τους κομματικό κράτος. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν να το κάνουμε ξεδιάντροπα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας στην ομιλία του στα Τρίκαλα,στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Εμείς δώσαμε μόνιμη 13η σύνταξη και ο κ. Μηταράκης είπε ότι η Ν.Δ. θα την καταργήσει

«Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν πως χωρίς ντροπή θα προχωρούσαν σε νομοθέτηση επιλογών υπέρ της διαφθοράς των λίγων και των πολλών και πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν στην θεωρητικοποίηση του ξύλου όπως ο κ. Βορίδης είπε».

«Εμείς νομοθετούσαμε με το πιστόλι πάνω από το κεφάλι και αυτοί μας έλεγαν ότι δίνουμε ψίχουλα. Ο Τσακαλώτος νομοθετούσε με τον Σόιμπλε στο κεφάλι του και έδωσε το 2016 δώσαμε 630 εκ. σε 1,6 το 17 δώσαμε πάνω από 700 εκ. σε 3,6 εκ. και το 2018 750 εκ. σε 3,7 εκ. συμπολίτες μας».

Σήμερα η κοινωνική πολιτική της Ν.Δ. σημαίνει: 600 εκ. λιγότερα σε 2 εκ. λιγότερους δικαιούχους, ενώ δεν υπάρχει κανένας συνταξιούχος. Ότι πήραν πήραν ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι θα καταργήσουν την μόνιμη 13η σύνταξη που θεσμοθετήσαμε εμείς όπως σήμερα είπε ο Ν. Μηταράκης σε κανάλι.

«Είχαμε ψηφίσει 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2019 και για τα μεσαία νοικοκυριά 50% μείωση και τα πλούσια 15% και ήρθε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε οριζόντια τη μείωση. Αυτούς που έχουν βίλες στην Εκάλη, ή στην Τήνο (όπως έχει αυτός κάτι μεσοτοιχίες με τον κ. Χριστοφοράκο) και τη Μύκονο και έκανε 30% μείωση. Αυτοί είναι.»

«17 ευρώ το χρόνο η μείωση της φορολογίας για την μεσαία τάξη. Μόνο η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ είναι 100 ευρώ το χρόνο. Το νέο ασφαλιστικό που μας έρχεται θα είναι επιβάρυνση 500 ευρώ το χρόνο». «600 ευρώ η επιβάρυνση, 17 ευρώ το χρόνο η ελάφρυνση για την μεσαία τάξη και κατάργηση της 13ης σύνταξης».

Ο Μητσοτάκης προεκλογικά δίχασε και κορόιδεψε τον ελληνικό λαό 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που προχώρησε η Ν.Δ. και το γκρέμισμα της δημόσιας παιδείας που μεθοδεύεται. Επίσης αναφέρθηκε στην ανομία και ασυδοσία στους καταχραστές και στους εγκληματίες του λευκού κολάρου.

Στα Εξάρχεια μοιράζουν τα ναρκωτικά δεξιά και αριστερά και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει σημείωσε ο ίδιος ενώ στην συνέχεια μίλησε για την αναξιοκρατία και το κομματικό κράτος που στήνει η Ν.Δ.

Ειδικη αναφορά επιφύλαξε για τις παραιτήσεις των “αρίστων”  από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και την παραίτηση του κ. Διαματάρη από το Υπουργείο Εξωτερικών. Έχουμε μια κυβέρνηση της ταξικής μεροληψίας και της fake αριστείας.

Αφήσαμε τη χώρα έτοιμη και στρωμένη. Τρώνε από τα έτοιμα και το μόνο που δεν μπορούσαμε να αφήσουμε στρωμένο γιατί δεν γινόταν ήταν το προσφυγικό και τα έκαναν θάλασσα. 5.000 αφήσαμε εμείς τη Μόρια και σήμερα είναι πανω από 15.000. Πλήρη η ανικανότητα τους να διαχειριστούν κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα.

Για την διχαστική προεκλγογική πολιτική της Ν.Δ. και την διγλωσσία της αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας χαρακτηριστικά:

“Ο Σαμαράς ήταν επαγγελματίας πατριδοκάπηλος, ο Μητσοτάκης τι λέει που προεκλογικά ήταν με το Σαμαρά και τώρα λέει ότι θα τηρήσει και θα τιμήσει την Συμφωνία των Πρεσπών και καλά θα κάνει γιατί είναι μια καλή συμφωνία, όμως πρέπει να ζητήσει και μια συγγνώμη από τους πολίτες που κορόιδεψε προεκλογικά και που δίχασε τον ελληνικό λαό”.

“Ούτε βήμα πίσω δεν έκανα από την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Φανταστείτε εγώ τότε να έκανα μια δήλωση όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης προχθές που αναφέρθηκε γενικά σε «ενέργειες» και να υποστηρίζει ότι θα λυθούν από «κοινού τα προβλήματα». “Βέβαια εγώ δεν είχα φυσιογνωμιστές να βγαίνουν στα δελτία ειδήσεων να λένε πόσο μαχητικός είμαι όπως ο κ. Μητσοτάκης που το λέει… το κούτελό του!” είπε χαριτολογώντας ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν θέλουμε μια εικόνα ενός κράτους αυταρχικού όπως παρουσιάζεται σήμερα, με πολίτες να ξεγυμνώνονται στους δρόμους υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε για την δημιουργία ενός κόμματος ανοικτού, μαζικού, λαϊκού και δημοκρατικού απέναντι στον αυταρχισμό και τον νεοφιλελευθερισμό, που θα εργαστεί για ένα προοδευτικό μέλλον για τη χώρα.

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

Τσίπρας, Τρίκαλα… Τσιτσάνης! pics

 

το πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στο νομό Τρικάλων ο Αλ. Τσίπρας από το πρωί επισκέφθηκε το Μουσείο Τσιτσάνη και τα δίδυμα οθωμανικά λουτρά της πόλης, και στην συνέχεια περπάτησε τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης συνοδευόμενος κι από στελέχη των τοπικών οργανώσεων του κόμματος , πρώην και νυν βουλευτές.

Πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο Τρικάλων όπου συζήτησαν εκτός των άλλων και για τα ζητήματα της πόλης ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από δήμαρχο για τη λειτουργία του control room του Δήμου για το πως εντοπίζονται με τη νέα τεχνολογία τα προβλήματα στη λειτουργία της πόλης και πως αυτά επιλύονται με μια σειρά από έξυπνες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται.

SHARE