Α.Τσίπρας: Σωστά έκλεισαν τα σύνορα – Όχι σε φιέστες – Συμβούλιο Αρχηγών – Πίεση στην ΕΕ που παίζει με Ερντογάν

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η μαζική απόπειρα εισροής στην χώρα κάθε κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έκανε η σημερινή κυβέρνηση” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Έβρο σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, επισημαίνοντας ότι δεν συμμερίζεται τις θέσεις της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ (“οι νέοι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται ακόμη και την ουτοπία, εμείς όμως οφείλουμε με βάση τις αξίες μας να διαφυλάξουμε την εθνική ασφάλεια απέναντι στην απειλή του Ερντογάν”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, την Κυβέρνηση να είναι πιο διεκδικητική με την Ε.Ε και σημείωσε ότι “το κρίσιμο είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια γεωπολιτική απειλή και οφείλουμε να έχουμε ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης αν όχι ομοψυχίας”. 

Δήλωσε ότι έχουμε καθήκον όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ακολουθήσουμε μια πολιτική με διέξοδο. Πρέπει να διορθώσουμε αυτή την πολιτική.

Επισήμανε ότι το κλίμα που διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία είναι ανησυχητικό. το θέμα είναι να πιέσουμε την Ευρώπη και όχι να σπείρουμε τον διχασμό μεταξύ μας και να λένε διάφοροι ακραίοι ότι δικαιώνονται

Επέκρινε την Ε.Ε ότι καλοπιάνει την Τουρκία για να την αποσπάσει από την λυκοφιλία της με την Ρωσία

Καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον της Ά.Μέρκελ θυμίζοντας ότι πρόσφατα είδε τον Ερντογάν και το μόνο που έκανε ήταν να παίζει μαζί του “καθρεφτάκια”. 

Ανέφερε πως αν αύριο το πρωί υπάρχει σχέδιο για αποσυμφόρηση νησιών και μετεγκαταστάσεις στην ενδοχώρα, “εγώ θα είμαι εκεί”.

Στο ίδιο πλαίσιο, χαρακτήρισε επικοινωνιακή φιέστα του πρωθυπουργού με την ηγεσία της Ε.Ε τη σημερινή αυτοψία  τους στον Έβρο ” μας έδωσαν και 700 εκατ για να τους κρατήσουμε εδώ”, είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να απειλήσει με βέτο την Ε.Ε σε όλες της τις αποφάσεις.  Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και να αλλάξουμε στάση.

Το πρόβλημα δεν είναι τα χερσαία μας σύνορα που καλώς κάνουμε και τα φυλάμε,  το πρόβλημα είναι στη θάλασσα, είπε ο Α.Τσίπρας.

ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ…

Το να στήνεις επικοινωνιακές φιέστες με ευρωπαίους που το μόνο που κάνουν είναι να σου δίνουν 700 εκατ για υποδομές, δηλαδή να τους κρατήσεις εδώ. 
Είμαστε στα πρόθυρα εθνικής κρίσης, δε συγκαλείς συμβούλιο αρχηγών; πάρε ένα τηλέφωνο. Δε σ’ ενδιαφέρει η άποψή μου; τόση αυτάρκεια; και να μας κάνουν και πλακίτσα; να σοβαρευτεί η κυβέρνηση. Απαιτείται σοβαρότητα, ωραία η επικοινωνία αλλά κρατάει λίγες μέρες. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του στο προσφυγικό, λέγοντας ότι επίτευγμα της δικής του κυβέρνησης ήταν η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό.

Απέφυγε, ωστόσο, να αναλάβει την ευθύνη για την ανθρωπιστική κρίση που υπάρχει στην Μόρια, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι «ήταν μια αρνητική εξέλιξη».

Σε ό,τι αφορά την απουσία δημόσιας παρέμβασής του τις τελευταίες ημέρες που εξελίσσεται η προσφυγική κρίση στα ανατολικά σύνορα της χώρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «αστείο» το να τον ψάχνει η ΝΔ.

Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν είμαι εγώ πρωθυπουργός, αλλά -δυστυχώς για την ελληνική κοινωνία- ο κ. Μητσοτάκης, παρατήρησε δεικτικά ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στην Δώρα Αναγνωστοπούλου και στον Αντώνη Καρακούση ευχήθηκε καλή επιτυχία στο κανάλι. «Χαίρομαι που είμαι εδώ μαζί σας. Να ευχηθώ καλή επιτυχία. Έχει περάσει πολύς ο χρόνος από τότε που ήρθα ξανά στο Mega το οποίο τούτη τη φορά έχει κάτι που δεν είχε το προηγούμενο κανάλι: Αδεια λειτουργίας. Και αυτό είναι μια κατάκτηση να υπάρχουν κανόνες, να μην εκπέμπει κανένας παράνομα» είπε.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ένα πρώτο σχόλιο του για τις δηλώσεις Τσίπρα, σημείωσε: «Καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Τσίπρας είχε εξαφανιστεί. Γιατί δεν είχε τίποτε να πει».

 

 

SHARE