Α.ΤΣΙΠΡΑΣ-ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: Τι είπαν στο ΣΕΦ στην παρουσίαση του Συνδυασμού για την Αττική

 

Επίθεση “στους εκπροσώπους τους παλαιού πολιτικού συστήματος”, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού της Ρένας Δούρου «Δύναμη Ζωής» για τις περιφερειακές εκλογές. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για στοχοποίηση της κ. Δούρου τα τελευταία χρόνια από την αντιπολίτευση και τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης και από τα fake news.

Απευθυνόμενος προς την Περιφερειάρχη είπε: «Ρένα η διαρκής στοχοποίηση δεν είναι κατηγορία είναι τίτλος τιμής για σένα».

«Η Ρένα Δούρου είχε την δυνατότητα να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή και σε υπουργικό θώκο και να είναι τώρα υποψήφια για την Βουλή ή την ευρωβουλή αλλά έμεινε στην Περιφέρεια και παλεύει για να νικήσει», ανέφερε ο πρωθυπουργός .

Παλαιότερα, είπε ο κ. Τσίπρας ο περιφερειάρχης ή και πιο πριν ο υπερνομάρχης ήταν στο απυρόβλητο, «τα τελευταία τέσσερα χρόνια δια πάσα νόσο μάθαμε να ακούμε ότι φταίει η Περιφέρεια, φταίει η Δούρου».

Με ρητορικό και ειρωνικό τρόπο είπε ότι η Ρένα Δούρου φταίει για μία σειρά δράσεις και πράξεις που ανέπτυξε στην τετραετία της, γιατί επί των ημερών της αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και η διαφάνεια, γιατί προχώρησαν μεγάλα έργα πνοής στο οδικό δίκτυο, στην αντιπλημμυρική προστασία, μέχρι την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων, την αποκατάσταση του Πεδίου του Άρεως.

ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis όπου έγινε «ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι με το όργιο υπερκοστολόγησης των φαρμάκων που πλήρωνε ο Έλληνας συνταξιούχος. Βγήκαν να μας πουν ότι είναι σκευωρία, ότι θα μας δικάσουν και στο τέλος της ημέρας μας είπαν όχι ότι είναι αθώοι -μακάρι να είναι-αλλά ότι με τον άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών που έφτιαξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, τα αδικήματά τους έχουν παραγραφεί. Ακούσαμε ακόμη και από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης ότι ανάμεσα στα καθήκοντα των υπουργών είναι να εισπράττει τις μίζες. Θέλω να συγκρίνουμε το ήθος, το ύφος και την πρακτική ανάμεσα σε ένα πρόσωπο και μία παράταξη που μιλάει με έργο και ήθος απέναντι σε πρόσωπα και παρατάξεις που μιλάνε με το θεαθήναι και σε πολιτικούς που έχουν στο νου τους πώς θα κάνουν καριέρα στην κεντρική πολιτική σκηνή πατώντας στο σκαλοπάτι της αυτοδιοίκησης».

ΟΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αναφερόμενος συνολικά στις προσεχείς εκλογές είπε ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν κρίνοντας και συγκρίνοντας που ήταν ο τόπος μας πριν και που είναι τώρα: «την Ελλάδα μέσα στα μνημόνια δίπλα στην Ελλάδα που βγήκε από τα μνημόνια. Την οικονομική ασφυξία δίπλα στη σταθερότητα και την ασφάλεια για το μέλλον της οικονομίας. Την εντεινόμενη ύφεση του δίπλα στη διαρκώς αυξανόμενη ανάπτυξη. Την έκρηξη της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας δίπλα στον περιορισμό τους κατά δέκα μονάδες. Τη διάλυση του κοινωνικού κράτους δίπλα στη διαρκή και μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του».

Κλείνοντας είπε ότι στις εκλογές ο λαός έχει να συγκρίνει το ήθος, το ύφος της διακυβέρνησης της παρούσας κυβέρνησης και των προηγούμενων. «Πέρα από το έργο και το ήθος μας έχουμε έναν απρόσμενο σύμμαχο την αλαζονεία και την εκδικητικότητα που εκπέμπουν οι εκπρόσωποι της παλιάς Ελλάδας. Ειδικά όταν αναφέρουν ότι θέλουν να επιστρέψουν στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος με τους ίδιους όρους του παρελθόντος. Είμαστε κομμάτι αυτού του λαού που δίνει τις μάχες. Η διαφορά μας από το παλιό πολιτικό σύστημα θα μας δώσει την προοπτική νίκης. Ήμασταν, είμαστε και γινόμαστε η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη του τόπου. Στις 26 Μάη ο λαός της Αττικής θα δώσει νέα εντολή στην Ρένα. Η ετυμηγορία για την Ρένα έχει βγει: άλλα τέσσερα χρόνια Ρένα στο τιμόνι της Αττικής».

 

Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ

“Μήνυμα προς όλες τις δυνάμεις του χθες, του παρελθόντος, της οπισθοδρόμησης” έστειλε η Περιφερειάρχης: «Οι δυνάμεις αυτές δεν θα περάσουν. Δεν θα επιστρέψουν στην Αττική, θα τους κλείσουμε τον δρόμο, δεν θα αφήσουμε να αλώσουν την πρώτη Περιφέρεια, για να αλώσουν μετά την πατρίδα» τόνισε.

“Τηρήσαμε τον λόγο μας – τηρήσαμε το συμβόλαιό μας με τους πολίτες”

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε σε απτά αποτελέσματα που αποτελούν το σαφές πρόσημο «μίας Αττικής που νοιάζεται»:
– Της Αττικής με τα Κέντρα για τα άτομα με αναπηρία, τα Κέντρα για τους αστέγους, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Κέντρα για τις κακοποιημένες γυναίκες, τα Κέντρα Κοινότητας, το Κέντρο Logistics το οποίο στηρίζει κοινωνικές δομές σε όλη την Ελλάδα.
– Της Αττικής που νοιάζεται για τα παιδιά της, για τους μαθητές, διασφαλίζοντας σε 23.000 παιδιά την έγκαιρη πρόσβαση καθημερινά στα σχολεία τους, λύνοντας έτσι ένα πρόβλημα δεκαετιών.
– Μιας Αττικής που νοιάζεται και η οποία στηρίζει τη Δημόσια Υγεία, με 40 εκατομμύρια για αγορά σύγχρονου εξοπλισμού για όλα τα δημόσια νοσοκομεία, με 22 εκατομμύρια για τη λειτουργία 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλη την Αττική.
– Μια Αττική η οποία στηρίζει τα Σώματα Ασφαλείας ως αρωγούς της κοινωνικής συνοχής: χρηματοδοτεί την Πυροσβεστική με 5 εκατομμύρια και με άλλα τόσα την Αστυνομία.
– Μια Αττική που είναι υπέρ των οικολογικών μέσων μαζικής μεταφοράς και χρηματοδοτεί με 30 εκατομμύρια την αγορά 92 “πράσινων” λεωφορείων.
– Μια Αττική την οποία οι δυνάμεις της συντήρησης άφησαν αθωράκιστη, μια Αττική που εμείς θωρακίζουμε με έργα που γίνονται για πρώτη φορά, με στρατηγικό σχέδιο, με πρόγραμμα, με διασφάλιση της χρηματοδότησης. Σήμερα στην Αττική έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη 168 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού πάνω από μισό δισεκατομμύριο.
– Σήμερα, αθόρυβα και δυνατά, η Αττική έχει γίνει ένα τεράστιο ανοικτό εργοτάξιο με 360 εργοτάξια και στους 66 Δήμους, εργοτάξια που τονώνουν τις τοπικές αγορές και δημιουργούν δουλειές.
– Σήμερα στην Αττική έχουμε 1.250 ενταγμένα έργα, προϋπολογισμού 2.1 δις ευρώ, για τους πολίτες και το περιβάλλον.
– Σήμερα στην Αττική, μέσα από την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και τις παρεμβάσεις στο Μικρολίμανο κι εδώ, στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, δημιουργούμε την Αττική Ριβιέρα, έναν νέο υπερτοπικό αναπτυξιακό πόλο, υλοποιούμε ένα έργο πνοής που εκκρεμούσε εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Όχι μόνο για την οικονομία της Αττικής αλλά για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας.
– Σήμερα στην Αττική λύνουμε χρόνια προβλήματα όπως αυτό της υδροδότησης ενός ιστορικού νησιού όπως είναι η Αίγινα, με τον υποθαλάσσιο αγωγό.
– Βάζουμε τέλος στην παρακμή χώρων ζωτικών για την Περιφέρεια και όχι μόνο, όπως είναι το Πεδίο του Άρεως, που παραλάβαμε το 2014 σε κατάσταση εγκατάλειψης και σήμερα είναι ένας νέος, δημόσιος χώρος πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Ένας χώρος ασφαλής, ανοικτός σε όλους.
– Σήμερα στην Αττική κάνουμε πράξη το νέο υπόδειγμα άσκησης διοίκησης. Δίνουμε καθημερινό αγώνα κατά της γραφειοκρατίας, υπέρ της διαφάνειας, με κοινωνική λογοδοσία, παλεύουμε κατά της διαφθοράς, σπάμε τα αποστήματα χρόνιων παθογενειών, όπως κάναμε με το κύκλωμα παράνομων διπλωμάτων οδήγησης ή με τα κυκλώματα που λυμαίνονταν επί χρόνια τις Λαϊκές Αγορές, χωρίς να πέφτουμε στην παγίδα του δήθεν ‘πολιτικού κόστους’, χωρίς να καλύπτουμε για ψηφοθηρικούς λόγους, δεν φοβόμαστε, συγκρουόμαστε με εκείνα τα συμφέροντα που επί χρόνια οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν αφήσει στο απυρόβλητο.
– Είμαστε έτσι ο πρώτος και ο μόνος φορέας της Ελληνικής Πολιτείας που εφαρμόζουμε στην Ελλάδα, στην Αττική, στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ‘Κατασκευή Δικτύου Ομβρίων σε περιοχές των Δήμων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Μοσχάτου – Ταύρου’, το Σύμφωνο Ακεραιότητας στις δημόσιες συμβάσεις, με τη Διεθνή Διαφάνεια και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γιατί διεκδικούμε για την Αττική και την πατρίδα, τις καλύτερες ευρωπαϊκές παραδόσεις, του σεβασμού του περιβάλλοντος. Και όχι των πολιτικών λιτότητας. Δεν είμαστε Ευρωπαίοι α λα καρτ.
– Για αυτό και εφαρμόζουμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές και πρακτικές για την ανακύκλωση, για μια νέα, οικονομικά και οικολογικά, δίκαιη και βιώσιμη πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων, στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της αποκέντρωσης και της εγγύτητας. Ξεβολεύοντας τα συμφέροντα που κάνουν τα πάντα για τη διατήρηση της ντροπής της χωματερής στη Φυλή.
– Ψηφίσαμε και πλέον είναι νόμος του κράτους, τον νέο, οικολογικό Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής, που απαγορεύει τις χωματερές. Που θέτει τις αρχές της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης, της επανάχρησης. Που κάνει τα απορρίμματα πηγή πλούτου και θέσεων δουλειάς.
– Αποκαταστήσαμε τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, στα Μέγαρα, την Παλαιά Φώκαια, στα Καλύβια, απαλλάσσοντας τους συμπολίτες μας από τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
– Τρέχουμε προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού στο Δημόσιο και στα Σχολεία, κάνουμε τους μαθητές, πρεσβευτές της αλλαγής νοοτροπίας, για το αύριο της Αττικής.
– Δημιουργούμε αθόρυβα και δυνατά, νέα δεδομένα και στον χώρο του Πολιτισμού, χτίζοντας μια νέα σχέση μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πολιτισμού, μέσα από έναν νέο Πολιτιστικό Χάρτη με την ανακαίνιση παλιών υποδομών, δημιουργία νέων και στήριξη καθολικά προσβάσιμων εκδηλώσεων. Είτε πρόκειται για την ανακαίνιση του θεάτρου του Λυκαβηττού είτε για την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Είτε πρόκειται για την αποκατάσταση της Ηετιώνειας Πύλης, είτε για την ανάδειξη Μουσείου Μεταλλείας στο Λαύριο ή τη χρηματοδότηση των εκθεσιακών εγκαταστάσεων της Εθνικής Πινακοθήκης. Δείχνουμε το πως υλοποιούμε το δικαίωμα όλων στον Πολιτισμό.
– Όπως υλοποιούμε και το δικαίωμα της πρόσβασης όλων στον μαζικό Αθλητισμό, μέσα από 140 έργα υποδομής, αξίας 217 εκατομμυρίων: από το νέο βιοκλιματικό πολυδύναμο αθλητικό κέντρο στη Νέα Σμύρνη ως την κατασκευή του αθλητικού πάρκου στο Σχιστό Κορυδαλλού. Ή τη στήριξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου.
– Μέσα από συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, φέρνουμε την Αττική στο προσκήνιο της υγιούς επιχειρηματικότητας. Την κάνουμε πρωταγωνιστή, παράγοντα δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, στηρίζουμε τα επιχειρηματικά οράματα των νέων παιδιών, των παιδιών που δεν ανήκουν σε τζάκια ημετέρων. Σπάμε τον φαύλο κύκλο του brain drain. Στηρίζουμε κάθε υγιή μορφή καινοτόμου, εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, Δημιουργούμε νέα δεδομένα με τη χρηματοδότηση των νέων, των γυναικών, των συνεργατικών σχηματισμών καθώς και των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας μας, με πάνω από 300 εκατομμύρια.
– Στηρίζουμε, χωρίς διακρίσεις, όλους τους Δήμους της Αττικής, χωρίς να ζητάμε κομματικά διαπιστευτήρια, γιατί δεν θελήσαμε να τιμωρήσουμε καμία τοπική κοινωνία, στόχος μας ήταν, είναι και θα παραμείνει, η ισότιμη ανάπτυξη όλων, και κυρίως η ανάπτυξη εκείνων των περιοχών, που η δήθεν ανάπτυξη του παρελθόντος, εκείνη με το ταξικό πρόσημο, είχε συνειδητά αφήσει στο περιθώριο, είχε υποβαθμίσει.
– Φέρνουμε στο προσκήνιο όλους τους Δήμους, μέσα από σύγχρονο στρατηγικό σχέδιο δράσης για την ολιστική τουριστική προβολή και τη σύσταση νέων, πρωτοπόρων θεσμών προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, όπως το Film Office της Αττικής.

 7 άτομα, κουστούμι

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής. Για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου μίλησαν η Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, υποψήφια Ευρωβουλευτής (με σχετικό βίντεο), ο Κώστας Μανιάτης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών (2011-2014) και πρώην Πρόεδρος ΟΛΜΕ, ο Μιχάλης Κόκκινος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κίνησης Πολιτών ‘ΠΡΑΤΤΩ’ και η Ζωή Καρκούλια, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ‘Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας’. Μηνύματα υποστήριξης απέστειλαν ο Νίκος Μπελαβίλας, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), οι οποίοι βρίσκονται εκτός Αττικής.

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ – ΒΙΝΤΕΟ

 

Ο Α.Τσίπρας στηρίζει τη Ρένα Δούρου μέχρι τέλους

 

SHARE