Α.Τσίπρας-Πύργος (Video): Δεν θα δίνουμε βάσεις και αυτοί θα μας λένε βρείτε τα με τον Ερντογάν

Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πύργο Ηλείας όπου πραγματοποιεί περιοδεία, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της καμπάνιας για  εγγραφές νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στις ΗΠΑ: ” Πού είναι οι σύμμαχοι; Όχι να είμαστε σύμμαχοι για να τους δίνουμε τις βάσεις αλλά όταν απειλείται η κυριαρχία μας να σφυρίζουν κλέφτικα και να μας λένε να τα βρούμε με τον Ερντογάν και τη Μέρκελ”.

“Δεν έχω καμία αντίρρηση να δώσω συναίνεση στον κ. Μητσοτάκη σε εθνικά και προσφυγικό. Δεν μπορούμε να δώσουμε συναίνεση στο παράλογο. Σε τι να δώσω συναίνεση στην αφωνία του στον Λευκό Οίκο; Δεν πρόκειται να δώσουμε συναίνεση σε ό,τι ανοίγει κινδύνους για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εδαφική μας ακεραιότητα” .

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Έπεισαν αρκετούς ότι την ευθύνη την είχαμε εμείς για όλα τα σπασμένα τους, δημιούργησαν  προσδοκίες ότι ο “ουρανός θα γίνει πιο γαλανός” αλλά δυστυχώς ο ουρανός είναι μουντός και γεμάτος νέφη. Πού είναι η ανάπτυξη του 4%, οι μπουλντόζες που θα έμπαιναν στο Ελληνικό, οι θέσεις εργασίας, οι δουλειές για όλους; οι αυξήσεις στους μισθούς; πού είναι οι ελαφρύνσεις για τους αδύναμους και τους μεσαίους; απατηλές υποσχέσεις 

Δεν ειναι μόνο οι ελαφρύνσεις που δεν έρχονται για αδύναμους και μεσαίους αλλά βλέπουμε και ομαδικές απολύσεις. το χειρότερο είναι ότι το τελευταίο 6μηνο καταγράφηκαν αρνητικά ρεκόρ στην απασχόληση. 

Ο κόσμος που εξαπατήθηκε θα είναι οργισμένος με την πολιτική εξαπάτησης του κ. Μητσοτάκη. 

Την πολιτική των ανισοτήτων που ευνοεί τους έχοντες και κατέχοντες την υλοποιεί η κυβέρνηση όχι μόνο σε οικονομία αλλά παντού. Αναστέλλουν τη λειτουργία 38 πανεπιστημιακών σχολών τη στιγμή που ασύδοτα πριμοδοτούν τα κολέγια. Αυτή είναι η αριστεία του κ. Μητσοτάκη.

Δεν θα ξεχάσουμε ότι η δεξιά δημιούργησε το κράτος των ρουσφετιών. Και υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν και θα φέρουν την αξιοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε την εξουσία διχάζοντας τον ελληνικό λαό κυρίως με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Υποσχέθηκαν για το Προσφυγικό ότι με το που θα έρθουν έχουν λύση στο πρόβλημα. και κατήργησαν το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής. Άλλαξαν πέντε αρμόδιους για να φτάσουν να ξανασυστήσουν το υπουργείο, μετά από έξι μήνες. Όταν αφήσαμε τη Μόρια με 5.500 χιλιάδες ανθρώπους ήταν η ντροπή του πλανήτη. Σήμερα, είναι απλά Τρίτη. 

 

SHARE