Α.Τσίπρας – Πάτρα: Πατριωτισμός στην πράξη χωρίς μίζες και διαφθορά – Σταδιακή μείωση φόρων

 

«Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός της μίζας και της διαφθοράς.  Είναι εγκληματικό πολιτικοί άνδρες να επιδίδονται σε πατριωτισμό και να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε δικογραφίες» είπε  ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο 9ο αναπτυξιακό συνέδριο για τη Δυτική Ελλάδα. 

«Ο πατριωτισμός είναι έμπρακτη καταδίκη κάθε πράξης διαφθοράς και ιδιοτέλειας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: Αν χρειάζεται σήμερα κάτι η πατρίδα απ’ όλους μας, μέχρι και από τον τελευταίο Έλληνα είναι ένας σύγχρονος, αποφασιστικός, ανυποχώρητος, πατριωτισμός. Ένας πατριωτισμός που απαντά στη δύσκολη συγκυρία όχι με όρους εμπρηστικής ρητορείας, αλλά με όρους καθημερινής αρετής».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε μάλιστα ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να πάρουμε ένα οριστικό διαζύγιο με τις συνήθειες του χθες και τα πρόσωπα που τη σημάδεψαν.  Να πάρουμε διαζύγιο από πρόσωπα κυκλώματα και πρακτικές… Πρόσωπα που έκαναν τον πατριωτισμό σημαία ευκαιρίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας τις  έμμεσες αλλά σαφείς αναφορές του στο συλλαλητήριο και την δικογραφία για τη Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρθηκε και στον αείμνηστο Κωστή Στεφανόπουλο:

«Επιτρέψτε μου να επικαλεστώ στο σημείο αυτό έναν έξοχο πολιτικό, αν και αντίπαλης παράταξης της δικής μου, τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον αείμνηστο Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος έλεγε κάτι που σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία:

«Ούτε λόγος βέβαια για πατριωτισμό και τιμή για όσους παραβαίνουν τον νόμο και παραβιάζουν τη συνείδησή τους, ζητώντας και λαμβάνοντας ωφελήματα που δεν δικαιούνται. Υπάρχει τεράστια διαφορά στάσης απέναντι στην πατρίδα, όση μεταξύ ήθους και πανουργίας, μεταξύ αυτού που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο από τη θέση που κατέχει, και αυτού που την εκμεταλλεύεται για το δικό του συμφέρον. Ο πρώτος είναι άξιος κάθε σεβασμού, ο δεύτερος πρέπει να υφίσταται αυστηρές κυρώσεις και τη βαθιά περιφρόνησή μας.»

Και αμέσως μετά επεσήμανε: «Ο πατριωτισμός δεν είναι ρητορεία, στάση προσοχής στην έπαρση της σημαίας. Είναι πράξη καθημερινής αρετής, συμβολής στα βάρη του κράτους, έμπρακτης καταδίκης κάθε φαινομένου διαφθοράς & ιδιοτέλειας, σεβασμού στον διπλανό & τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Και πάνω από όλα τιμιότητα».

ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ
«Ξέρω πολύ καλά ότι ως κυβέρνηση και λάθη κάνουμε, και παραλείψεις υπάρχουν στο έργο μας. Όμως έχω το δικαίωμα να πω αυτό: Το πολιτικό και ποινικό μας μητρώο είναι πιο καθαρό και από τον ξάστερο ουρανό», προσθέτοντας ότι “αυτό που καθοδηγεί τις πράξεις μας, είναι η αντίληψη μας για την πολιτική ως προσφορά και ως ηθικού καθήκοντος” και πως “γι’ αυτό και εκεί που οι άλλοι απέτυχαν, εμείς τώρα πετυχαίνουμε».
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ

 

Σε ότι αφορά την οικονομική πορεία της χώρας, ο Πρωθυπουργός, άφησε παράθυρο για μείωση της φορολογίας.

«Προσβλέπουμε σε μία πιο ισορροπημένη σχέση του πολίτη με το κράτος, στην σταδιακή μείωση της φορολογίας, στην αύξηση των συντάξεων, στην αποκατάσταση των εργασιακών συνθηκών που επιβλήθηκαν στην αρχή των μνημονίων. Να προσβλέπουμε στην αύξηση των επενδύσεων» τόνισε.

Όπως είπε η εμπιστοσύνη των αγορών αποκαθίσταται και βαδίζουμε στο οριστικό τέλος των μνημονίων.

Υπογράμμισε ότι «δεν είμαι όμως αφελής και γνωρίζει καλά τις πραγματικές δυσκολίες που βρίσκονται ακόμα μπροστά και τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά». «Με επίγνωση των δυσκολιών και της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλουμε όλοι μας μπορώ να πω ότι τα δύσκολα είναι πίσω μας»

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Σε ότι αφορά το φυσικό αέριο,  ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Δημόσια Εταιρία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδος (ΔΕΔΑ) θα καταθέσει άμεσα σχέδιο για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής σε μια σειρά από πόλεις, μεταξύ των οποίων: η Πάτρα, το Αγρίνιο και ο Πύργος.
SHARE