Α.Τσίπρας: Όχι στον Βέμπερ, στηρίζει Τίμερμανς – Γεννηματά: Μας βρίσκει όταν στριμώχνεται

 

«Μετά από 15 χρόνια επιλογής προσώπου για την προεδρία της Κομισιόν από την πλευρά των συντηρητικών, του ΕΛΚ, έχει έρθει η ώρα να υπάρξει προοδευτική επιλογή και γι’ αυτό θα στηρίξω τον υποψήφιο που έρχεται πρώτος σε ψήφους μεταξύ των προοδευτικών υποψηφίων, θα στηρίξω την επιλογή του Φρανς Τίμερμανς», ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό είναι προοδευτική αλλά και εθνικά ωφέλιμη επιλογή, γιατί η επιλογή του ΕΛΚ, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να ενώσει αλλά να διχάσει την ΕΕ και ταυτίζεται με ακραία συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες απόψεις. Ο κ. Βέμπερ θα δημιουργήσει μεγάλες απειλές και κινδύνους για τα συμφέροντα της χώρας μας και συνολικά για τα συμφέροντα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες προσερχόμενος στο άτυπο δείπνο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων.

Με μια αιχμηρή ανάρτηση στα social media σχολίασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, Φρανς Τίμερμανς, για την προεδρία της Κομισιόν.

«Κάθε φορά που στριμώχνεται τρέχει πίσω από τους Σοσιαλιστές», έγραψε η Φ. Γεννηματά, ανεβάζοντας ένα σκίτσο στο οποίο απεικονίζεται ένα ανθρωπάκι που φοράει κόκκινη μπλούζα με το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πλάτη να ανεβαίνει βιαστικά μια σκάλα, στην κορυφή της οποίας υπάρχει το έμβλημα των Σοσιαλδημοκρατών.

SHARE