Α.Τσίπρας: Μηνύματα και σε Ζάεφ για τις Πρέσπες – Η υλοποίηση της Συμφωνίας είναι η απάντηση στους εχθρούς της

Οι προοδευτικοί πολιτικοί ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να ρίχνεις τείχη, αλλά γίνεται πιο εύκολο όταν χτίζεις γέφυρες με τον γείτονά σου» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας

«Οι συντηρητικοί δεν ρίχνουν τα τείχη γιατί φοβούνται ότι θα πέσουν πάνω τους και θα καταστρέψουν την καριέρα τους. Ως προοδευτικοί πολιτικοί αναλάβαμε την κυριότητα μιας έντιμης λύσης» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σ έστειλε μηνύματα στις βαλκανικές χώρες αλλά και την ΕΕ για όλα τα ανοιχτά ζητήματα (ενταξιακή πορεία Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας, μήνυμα σε Βουλγαρία, Κόσοβο).

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να παρακολουθεί πολύ πιο εντατικά την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κυρώσει το συντομότερο δυνατόν τα δύο Μνημόνια και τη Συμφωνία που εκκρεμούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε και μία αιχμή για τον Ζόραν Ζάεφ με αφορμή το θέμα με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας, λέγοντας: «Δεν πρέπει να κάνουμε τη χάρη στις συντηρητικές δυνάμεις, αποφεύγοντας σε κάποιες περιπτώσεις την εφαρμογή της Συμφωνίας, για κάποια πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη».

SHARE